Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sramota je da ne rade linije do Ploca, Zagreba, Beograda...
Do beograda jel, da mogu lakse tenkovi.. Ne hvala
kakvi tenkovi debilcino voz je
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
2013. ili 2014. godine sam sa ovim vozom isao na relaciji Mostar - Sarajevo. Top stvar. Cijena karte je bila duplo jeftinija nego autobusa, voz je u prosjeku isao 90km/h, pojedine dionice 120km/h. Iz nepoznatog razloga smo stali na nekom brdu i tu je osoblje izaslo i pricalo nekih 15min. Onda smo nastavili opet sa nekom brzinom oko 80km/h i opet smo stigli brze nego autobusom. Unutra sank, prostora dosta, TV, vrhunski ugodjaj. Neko treba u zatvor jer ovo ni dan danas ne funkcionise kako treba!
Ti si se vozio Talgom...a ovo nije taj
Ovo je projekt Semira Efendića. U izbornoj noći kod Senada je ovo predložio. Bili u studiju Konakovic i Muzur.
Ovaj voz može dnevno 7 puta do Mostara i nazad. I usput pokupi i predgrađe Sarajeva.
Do Pazarica voz? Pa tramvaj skoro da ide tamo. Sa vozom se prije islo u Prag, Istanbul a sada u Pazaric.Hvala Zeljko i Bake
Vidiii končarov som Mašala mašala
Aaaaaaaa!!! Kakav uspjek! Ovo treba biti objavljeno u svim vodecim svjetskim medijima. Kako vas nije sramota!!!
sad kad nasi idioti nacrtaju grafite i nozemunutra ugravira volim te amela,irmela,selma, mrs stoko odvratna ko god uradi ,nek se sagne crncu
Pa sto ne ide do Tarčina? Sto samo do Pazarica? Zasto se ne uspostavi Vareš-Breza-Ilijaš-Sarajevo ? A međunarodni saobraćaj ne spominjem jer je bruka i spomenuti cinjenicu da ne vozovi ne idu preko granice... Sramota
Samo bih volio vidjeti debile koji na ove cinjenice stave dislike
Stanica u Tarčinu je isuviše visoko od mjesta, na onom vijaduktu i nepogodna za okretanje. Nakon Pazarića, prva sljedeća za okretanje pogodna je Bradina, ali ona je u drugom kantonu. A pruga od Podlugova do Vareša nije elektrificirana i nikada u njenoj istoriji nije postojao direktan voz za Sarajevo.
Bosna ima Hrvatske Končar vlakove ? Nisam ni znao. Bravo
Vidi se uređena županija Sarajevo i okolica. Kakvi vlakove tamo idu po prugama
uaaau 😳
Jb nas ujke sa svih strana. Blokiraju sve zivo.
Super vijest. Rješenje za saobraćajne gužve je samo manjim dijelom do više puteva a većim dijelom do smanjena broja auta na cesti. Uvesti u centru naplatu poreza ko udje sa autom, tim parama finansirati izgradnju parkinga i besplatan prevoz. Tramvaj i trolejbus da budu besplatni. Dvospratni električni/plinski autobusi da voze besplatno Marin Dvor-Vijećnica. Ostalo komercijala. Problem gužvi sigurno riješen.
A što nije mogao voziti do kraja Kantona, tj do Raštelice?
Ne bi bilo loše da vozači hiljda auta koji svaki dan ulaze u grad parkiraju negdje u Pazariću i vozom dolaze na posao (uglavnom su zaposleni u javnoj upravi) i tako smanje gužve (rasterete saobraćaj) i omoguće stanarima da mogu parkirati SVOJA uata ispred SVOJIH zgrada (na parkinzima koji su uz Ugovore o kupovini stanova dobili na korištenje; da ne bi neko odmah reagovao da su to javni parkinzi, a nisu). Uz dužno poštovanje i bez uvrede.
Eto Pazaric ima hiljadu parking mjesta i samo cekaju na ovakvu ideju....
vrlo pametan potez, tragedija je da ovo nije ranije uvedeno