Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ulazim u konzum pitam prodavacicu jesu ove jagode GMO, kaze prodavacica nisu, kad i jagode kazu nismo
SVI KOJI SU NA KLIXU I KOMENTARISU TO SU PROPALICE BIJEDA JAD I CEMER
@tulipan7 Jesili ti to kementarisoa na klixu samog sebe ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
a šta to od hrane nije GMO? ..kukuruz, banane, meso .. Plazma keks se daje bolesnicima i bebama, a u njemu vreća soje ..
jedi mačke nisu uvezene najbolje su one žute njih mati pravi sa kajmakom i mladim krompirom
u plazma keksu ima soje? stvarno?
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Svejedno mi je. Cijela Amerika jede GMO već decenijama i prosječni životni vijek im nije ništa manji.
Ma možete vi certificirati šta hoćete, ništa vam ja ne vjerujem. Ne znate vi i nemate mogućnosti ispitati ni ostalu hranu, isto kao i namirnice životinjskog porijekla! Zašto je dozvoljen uvoz stočne hrane od genetski modifikovane soje???? Zar u BiH to nije zabranjeno??? nesposobni ste za sve! najmanja vam je briga ljudsko zdravlje. Samo vam je važno uskladiti se sa EU i staviti mrtvo slovo na papir
Pocelo je trovanje naroda. Otvorite oci i kupujte samo organsku hranu i cijenite rad seljaka, jer njihov produkt je najzdraviji.
Tako je to kada duduci i politicki namjestenici odluke donose o struci bez uvazavanja stvarnih strucnjaka na nekom naucnom/strucnom polju. Tesko ovom narodu dok su nacionalisti i kriminalci na vlasti? Narod = ovce za sisanje!
A mogli bi i za ljude uvesti oznaku GN..genetski nedovršeni..
Ko ima dobar stomak i interesuje ga ova tematika da pogleda pod pojmove Codex Alimentarius - Eugenika.
U tekstu rekoshe: "...jer znamo kolika je štetnost GMO u hrani..." pa, ne znamo, jer nam niste rekli. Neka nam Brenjo ili Pashalic kazhu koje su opasnosti po organizam, ako konzumiramo GMO. Cigare npr. mogu uzrokovati rak plucha. Shta GMO mozhe uzrokovati, ako ishta uzrokuje? Niko ne kazhe shta je konkretno shtetno, nego onako generalno... Neka nam prilozhe konkretno istrazhivanje koje je pokazalo da je GMO stetan po zdravlje chovjeka.
Ako je GMO certificirana to ne mora biti HALAL hrana i da li će BiH osnovati HALAL agenciju ?? u okviru reformske agende !? :)
Nikako ne mogu da povezem ove proizvode na fotografijama (sto je u biti besplatna reklama) sa ovim tekstom. Vec samo postavljanje fotografija ovih proizvoda je obmana potrosaca, jer znamo kako vizual ostaje duze u pamcenju i sigurno ce poneki citalac pomisliti, kako su ovi proizvodi sa fotografija skrooooz OK. Nisu ni uveli certificiranje, a vec prave besplatnu reklamu fotografisanih proizvoda. Strasno!
ZAR NIJE LAKSE OZNACITI GMO HRANU, MAGARCI?
@AiD Takozvana zdrava koja je i skuplja da znaš šta plaćaš i jedeš !
@AiD Takozvana zdrava koja je i skuplja da znaš šta plaćaš i jedeš !
Sve kao nije GMO a od paradajza, jagoda i ostalog voća/povrća evo u mraku blještim kao da sam ozračen, kao Dell Boy :D
https://www.xkcd.com/641/
Zar ima ista kod nas sto nije GMO-ne mislim samo kod nas nego u svjetu,,
@PaulieGualtieri Jupiiiiiiiiiiiiiiiiii živjela> Dekoracija
dzubrad jedna sve je vise i vise alergija i dermatitisa radi vase pohlepe koncentrata i otrova. pored ove vlasti moze sve prolazit a ovo bi trebalo biti među prioritetima da se rijesi
sta ti sad ne smeka.bice oznaceno.samo da vam je pljuvati po drzavi.i napaliti smrde.jebbem vam matter.vas treba sve na goli otok.nista vam ne valja