Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Garant je religija ovdje imala svoj pecat!Dzaaaaba sto vecina zeli da bude tako.Zar ne vidimo dokle ide ovaj religijsko-fasisticki uticaj??? Samo Poljine! Ovo je sve smijesno davnoooo postalo!
@CauseskuSebiija Ko.kaže da većina želi da se izjašnjava o vlastitim organima na vozačkoj.Pa većina to neće.
Za je IZ na poljinama srbine iz Tuzle. Jesen stiže Dunjo Moja. Da ti nisi onaj narkiman što se derao sa balkona Nož.....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Joj na čemu mi padamo, na vozačkim dozvolama, na jedinstvenom broju za nesretne slučajeve. Neko direktno radi i uništava ovu državu.
ko god je glasao protiv trebali mu organi dabogda.
Oko kakvih gluposti se oni zamaraju. Šta nekoga boli briga šta će meni da piše na vozačkoj. Nigdje nije rečeno da je to pod obavezno da piše da li sam da ono ili nisam. Šta treba svaki put kad netko nastrada da se nekim kanalima provjerava da li je donor ili ne
Ma gdje će oni usvojiti nešto što je normalno! Pa da im sutra traže da rade dva dana u mjesecu ili da se sutra neko sjeti pa da im provjerava stanove gdje kobajagi žive odvojen život od porodica. Najbolje za njih je-da je sve ne normalno!
To je problem u svim a ne samo u nesređenim zemljama kao što je BiH. Unesrećeni donira organe rado a neko drugi onda trguje sa njima. Za te stvari je potrebno perfektno nadziranje državnih institucija.
Sta ces sa organima kad umres? Koji ce ti k? Pomozi nekome, spasi zivot dijetu ili bilo kome. Bas ces nekom biti bitan kad te kubik zemlje zatrpa ccc
Poslije smrti niko ne bi trebao biti vlasnik svojih organa. Ljudski organi trebaju spasavati ljudske zivote. Doniranje organa bi trebalo obavezno.
Taj podatak u dokumentu bi bio diskriminirajući i ne smije biti u dokumentu to bi bilo isto kao da u dokumentu sad pišemo ko je vjernik ko nije ko je crn ko bijel....DISKRIMINIRAJUĆE svati to i ti neki pravnik i klinac
Niko ti Arnaute ne brani ni tebi ni onima koji misle da to treba da izvadiš donersku karticu da želiš dati organe stavi uz ostale dokumente i mirna Bosna. Zamisli policajac te zaustavi i vidi u vozačkoj ne želiš biti doner organa a drugog vidi da želi bi li isti tretman imali kod tog policajca - znači sve što bi pisalo mimo ličnih podataka je diskriminirajuče?
@tajfun2018 Ti si bas nepametan.
Kuvac vam.Hajmo se nagoditi.Biću donor organa,a zauzvrat tražim besplatno zemljište 2X2 , da mi porodica ne plaća od zadnje marke ukop od nekoliko hiljada maraka.
Koji je ugledaš ovaj preletač Arnaut on sad nešto nas poredi sa nekim zemljama zapada po ovom pitanju da budemo isti - neka sačeka to kad budemo imali plaće i broj zaposlenih kao na Zapadu pa nek i to ide a ne mi gori od Bangladeša a on bi ovaj zakon donio da kasape ljude kako im volja i onda samo kažu pa dobrovoljno si pristao i u vozačkoj ti to piše.
ovo su sigurno oborili Baketovi "vjernici" ☹️☹️ ili možda griješim ??
Zašto bi pisalo na tom dokumentu jer bi to bilo diskriminirajuće kad policija vidi da nisi voljan dati organe. Ko želi da to uradi ima karticu i nek stavi u novčanik sa ostalim dokumentima i mirna Bosna
Koja bi ovo bila podloga za zloupotrebu malo je reći. Ta osoba u saobraćajnoj nesreći koja ima povrede i mogla bi ostati živa bi se još živa rasprodala kome koji organ treba.
Svaka osoba koja ne zeli svjesno biti davaoc organa ili krvi (a moze bez problema to biti) ne bi trebalo ni da primi transfuziju ili neki organ kad bude morao.
@starbuck slažem se
zar ne bi bilo bolje da nam na vozackama pise koja smo krvna grupa