{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilna kiša opet nanijela štete u Tuzlanskom kantonu

F
18.7.2010. u 15:08
18.7.2010. u 16:09
0
3
Obilna kiša opet nanijela štete u Tuzlanskom kantonu
0
Obilna kiša opet nanijela štete u Tuzlanskom kantonu
Foto: Ilustracija
Jako nevrijeme praćeno velikom količinom kišnih padavina u prijepodnevnim satima prouzrokovalo je izljevanje bujičnih potoka i rječica u više općina Tuzlanskog kantona. Vode su se nakon prestanka padavina uglavnom povukle u svoja korita, a pričinjena je znatna materijalna šteta, posebno na području općine Lukavac, koja je i najviše pogođena ovim nevremenom.
U vanrednom izvještaju Federalnog operativnog centra civilne zaštite navodi se da je na području općine Lukavac u selu Dublje, kod prilaza za jezero Bukvik, voda odnijela dio lokalnog puta.

Ostalo je blokirano oko 30 putničkih vozila, koji nemaju alternativni pravac. U selu Orahovica poplavljeno je 80 posto stambenih i pomoćnih objekata i pričinjena je znatna materijalna šteta usjevima i plastenicima.

U selu G. Poljice riječica Mednica i rječica Ugar su se izlile i poplavile 30 stambenih objekata, dok se u selu D. Poljice riječica Ugar izlila i poplavila tridesetak stambenih objekata.

Poplavljena su i dva privredna subjekta, privatna firma "Sidik" (građevinski materijal) i preduzeće za flaširanje i pakovanje vode "Safir".

Rijeka Ugar je odnijela jedan most i prekinula putnu komunikaciju za trećinu sela.

Na području općine Tuzla bujični potok i začepljeni odvodi prouzrokovali su plavljenje oko 30 stambenih objekata u naseljima Kiseljak i Breze.

Na području općine Banovići, u naselju Grivice, bujični potok je poplavio stambeni objekat.

U MZ D. Rainci, općina Kalesija, naselje Salkići, Međaška rijeka se izlila i poplavila dvorište od tri porodične kuće, jedan lokalni bunar i putnu komunikaciju prema naselju Salkići.

U naselju Rudar, općina Živinice, uslijed problema s odvodima i kanalizacijom voda je poplavila dvorište jednog stambenog objekta.

Nekoliko porodica u tuzlanskom naselju Kiseljak je evakuisano, jer je za relativno kratko vrijeme ovo naselje bilo u potpunosti poplavljeno.

"Voda koja se iznenada akumulirala u dijelu naselja Kiseljak, dostizala je visinu i do dva metra. Pod vodom je bilo dvadeset kuća u kojima je pričinjena velika materijalna šteta. Uništeni su stambeni prostori, zalihe hrane, odjeća, tehnički predmeti", navodi se u saopštenju predstavnika tuzlanskog Udruženja "Evropski put Roma".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: