Ulice poplavljene
0

Nevrijeme na području Tuzlanskog kantona

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Područje Tuzlanskog kantona je danas, u periodu oko 14.30 sati, zahvatilo nevrijeme praćeno jakim pljuskom i grmljavinom.

Prema vanrednom izvještaju o stanju na teritoriji Tuzlanskog kantona Federalnog operativnog centra Civilne zaštite, uslijed velike količine kišnih padavina lokalni potoci bujičastog karaktera poplavili su više stambenih i pomoćnih objekata na području ovog kantona.

U naselju Grivice, općina Banovići, lokalni potok je poplavio jedan pomoćni objekat, kao i u naselju Omazići gdje je poplavljen jedan stambeni objekat. U naselju Jezero poplavljen je jedan stambeni objekat. U Banovići selu vjetar je oborio drvo na lokalnu putnu komunikaciju.

U općini Kalesija, u naselju Miljanovci, lokalni potok je poplavio dio magistralnog puta Zvornik – Kalesija, na lokalitetu preko puta džamije u Miljanovcima, uslijed čega je došlo do zastoja u odvijanju saobraćaja na ovom magistralnom putu.

U naselju Pasci, općina Tuzla, lokalni potok je poplavio tri pomoćna objekta.

Na području općine Živinice, u naselju Suha, Suški potok se izlio i onemogućio odvijanje saobraćaja na regionalnoj putnoj komunikaciji Suha – Šerići. Vodom je ugrožena i benzinska pumpa "Hifa".

Trenutno stanje na području ovih općina je u stagnaciji, odnosno dolazi do povlačenja potoka u svoja korita.