Obilježena 20. godišnjica formiranja Sedme muslimanske viteške brigade

Klix.ba
17.11.2012. u 11:31
0
0
Obilježena 20. godišnjica formiranja Sedme muslimanske viteške brigade
0
1/9 Foto: Klix.ba
2/9 Foto: Klix.ba
3/9 Foto: Klix.ba
4/9 Foto: Klix.ba
5/9 Foto: Klix.ba
6/9 Foto: Klix.ba
7/9 Foto: Klix.ba
8/9 Foto: Klix.ba
9/9 Foto: Klix.ba
U povodu obilježavanja općinskog Programu obilježavanja značajnih datuma iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godine, danas je u Zenici obilježena 20. godišnjica formiranja Sedme muslimanske viteške brigade.
Sedma muslimanska viteška brigada osnovana je 17. novembra 1992. godine, a polaganjem cvijeća i prigodnim obraćanjem, te vjerskim programom u Kasarnoj Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Zenici, obilježena je 20. godišnjica od osnivanja ove viteške brigade.

U svome obraćanju general Sakib Mahmuljin, istaknuo je razočarenje što se veliki poduhvati s vremenom zaboravljaju.

"Meni je čast što se nalazim pred ovim spomen-obilježjem i pred vama koji cijenite šta je Sedma muslimanska uradila za BiH i bošnjake. Želim da vas podsjetim na riječi vrhovnog komandanta Armije Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića, koji je jednom prilikom izjavio da je Sedma muslimanska ponos i ono najbolje što je bošnjački narod dao, ono što su učinili za Bosnu bit će zlatnim snovima upisano u povijest našeg naroda i da to nikada nećemo zaboraviti. Pogledajte danas koliko nas ovdje, zaboravljamo tako brzo, i treba da se stidimo toga. Nema glavnih osnivača Sedme muslimanske, nema ni komandanata niti najvećih zvaničnika koji su trebali biti ovdje, mene je sramota jer očekujem da ispunimo ono što smo obećali, da nećemo zaboraviti.", izjavio je general Sakib Mahmuljin prilikom svoga obraćanja prisutnima.

Potom je proučen kelime-i-tevhid, te je položeno cvijeće na spomen-obilježje za šehide Sedme muslimanske viteške brigade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: