Tristo građana u maršu "Da se ne zaboravi 20 godina herojstva i ponosa"

F
FENA
8.12.2012. u 13:15
39
62
Tristo građana u maršu "Da se ne zaboravi 20 godina herojstva i ponosa"
39
1/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Postrojavanjem jedinica ispred Historijskog muzeja jutros je u Sarajevu jedinstvena organizacija boraca BiH "Unija veterana", u saradnji sa Savezom izviđača Kantona Sarajevo, započela marš stazama sarajevskih brigada "Da se ne zaboravi 20 godina herojstva i ponosa".
"U koloni je 300 boraca, građana, pripadnika nevladinog sektora, organa uprave i članova mjesnih zajednica, koji se deveti put prisjećaju onih koji su poginuli za BiH i ugradili svoje živote u njene temelje", rekao je za Agenciju FENA komandant Marša Bahrudin Fazlić.

U koloni, koja se kreće pravcem Historijski muzej - Željeznička stanica - Spomen obilježje Velešići - Bakarevac - Hum - Mjesna zajednica Pofalići 2 - Spomen obilježje Pofalići, učestvuju i djeca iz 12 bh. gradova, kao i izviđači iz Turske koji se nalaze na školovanju u BiH.

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju Velešići odali su počast za 79 pripadnika Armije BiH, dok je na spomen obilježju Pofalići odata počast 91 poginulom borcu Armije BiH.

Ovim povodom održan je i čas historije, gdje je komandant Marša Fazlić evocirao uspomene na događaje tokom rata od 1992. do 1995. godine.

"U tom periodu naši hrabri momci uradili su veliki zadatak - razbili su prvi put četvrtu vojnu silu u svijetu", zaključio je Fazlić.

Ispred Historijskog muzeja smotru je izvršio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: