Vrijeme će pokazati značaj formiranja Oružanih snaga BiH

Klix.ba
27.11.2012. u 16:54
0
49
Vrijeme će pokazati značaj formiranja Oružanih snaga BiH
0
1/8 Foto: Klix.ba
2/8 Foto: Klix.ba
3/8 Foto: Klix.ba
4/8 Foto: Klix.ba
5/8 Foto: Klix.ba
6/8 Foto: Klix.ba
7/8 Foto: Klix.ba
8/8 Foto: Klix.ba
U kasarni 7. muslimanske brigade u Zenici danas je obilježen Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Povodom obilježavanja je organizovana smotra vojnika, podoficira i oficira, a ovom svečanom činu prisustvovale su i delegacije Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Općine Zenica.

Pukovnik Mirsad Stabančić se nakon smotre obratio vojnicima i gostima te im poželio dobrodošlicu na manifestaciju obilježavanja dana formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

"Godišnjice su prilike da se rezimira urađeno, a želim da kažem da je sedam godina kratko vrijeme da shvatimo vrijednost našeg angažovanja i rada, ali vrijeme ispred nas će pokazati koliki je značaj formiranja Oružanih snaga za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, i svima vam želim sretan Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine", poručio je Stabančić.

Stabančić je još dodao da su jedinstvene OS u postkonfliktnoj BiH dobile dimenziju više te da su u proteklih sedam godina maksimalnim angažovanjem postali pouzdani partneri u međunarodnom učešću u misijama u Iraku i Afganistanu.

U okviru ove manifestacije neki vojnici su i nagrađeni priznanjima i novčanim nagradama za svoj rad i zalaganje, a po završetku nagrađivanja uslijedio je prigodan kulturno-umjetnički program.


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: