{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O osnivanje Komisije u predmetu "Sejdić i Finci" 10. oktobra

F
6.10.2011. u 15:02
0
1
O osnivanje Komisije u predmetu "Sejdić i Finci" 10. oktobra
0
O osnivanje Komisije u predmetu "Sejdić i Finci" 10. oktobra
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za 10. oktobar trebalo da razmatra Prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu “Sejdić i Finci protiv BiH”.
Prema predloženom zaključku, u skladu s presudom Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić i Finci protiv BiH” zadaci Privremene komisije bit će da pripremi prijedloge amandmana na Ustav BiH kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH te da ih posredstvom ovlaštenog predlagača dostavi u parlamentarnu proceduru.

Kako je navedeno u prijedlogu zaključka, rok za pripremu prijedloga amandmana na Ustav BiH je 30. novembar, a za pripremu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH 31. decembar.

Predviđeno je da u Privremenu zajedničku komisiju bude izabran po jedan predstavnik iz svake stranke zastupljene u parlamentu BiH.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH navedeni je zaključak usvojio na sjednici prošle sedmice.

Predstavnici HDZ-a BiH i SNSD-a u Domu naroda odlučili su da te stranke u zajedničkoj komisiji predstavljaju delegati Borjana Krišto i Krstan Simić, dok bi ostali članovi komisije trebali biti izabrani iz Predstavničkog doma PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: