BiH
6

NSRS vratila poslanička pitanja na web stranicu nakon pisanja portala Klix.ba

Piše: G. D.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon što je portal Klix.ba jučer objavio vijest da je na novom siteu Narodne skupštine RS gotovo nemoguće doći do poslaničkih pitanja i odgovora na njih, pitanja su se preko noći pojavila na siteu, uz "labavo" saopštenje nadležnih službi NSRS da su tamo oduvijek i bila i da svaki korisnik interneta izutetno lako može da dođe do njih.

"Kabinet predsjednika NSRS kategorično demantuje dezinformacije o tome kako je NSRS navodno na svom novom portalu prikrila odgovore na poslanička pitanja. Stručna služba NSRS obavještava sve medije da je svakom korisniku interneta izuzetno lako doći do odgovora na poslanička pitanja, budući da su pitanja i odgovori postavljeni na glavnom meniju, te se redovno ažuriraju. Svi zainteresovani, lako mogu pronaći odgovore na poslanička pitanja na našem, nedavno redizajniranom internet portalu i to u baneru Poslanička pitanja“, saopštili su iz NSRS.

Svi zainteresovani lako mogu vidjeti da jučer tih pitanja nije bilo. Uz tekst je objavljena i fotografija na kojoj se vidi da poslaničkih pitanja jednostavno nema i da se na spornoj stranici nalaze samo polja za pretragu.

Na prethodnoj web stranici NSRS pitanja su bila javna i do njih se moglo doći lako. Na novoj stranici pitanja su bila sakrivena komplikovanom precedurom, bez obzira na saopštenja iz NSRS. Pitanja su osvanula tek danas, a iz NSRS navode da se pitanja nalaze na glavnom meniju i da se redovno ažuriraju. To je istina, ali istina koja je osvanula tek sa današnjim danom. Jučer tih pitanja nije bilo. Na taj način NSRS želi da obmane javnost predstavljajući novinare kao zlonamjerne lažove, dok je istina zapravo suprotna.