{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NS pokrenula peticiju za smanjene primanja općinskim funkcionerima u Novom Sarajevu

F
22.6.2013. u 18:49
67
22
NS pokrenula peticiju za smanjene primanja općinskim funkcionerima u Novom Sarajevu
67
NS pokrenula peticiju za smanjene primanja općinskim funkcionerima u Novom Sarajevu
Općinski odbor Naše stranke Novo Sarajevo danas je upriličio potpisivanje peticije za smanjenje primanja vijećnicima u Općinskom vijeću Novo Sarajevo u korist socijalnih programa.
Građani su peticiju danas mogli potpisati na lokalitetima "Hoše komerc" na Socijalnom i na mostu "Ars Aevi" - Vilsonovo šetalište.

"Akcija potpisivanja peticije u organizaciji Naše stranke je u svrhu zahtjeva preispitivanja odluke Općinskog vijeća o usklađivanju koeficijenata i povećanja plaća Predsjedavajućeg općinskog vijeća, Zamjenika Predsjedavajućeg, Općinskog Načelnika, savjetnika, pravobranilaca i zamjenika pravobranilaca od 25.04.2013., te ostanka vijećnićkih paušala na istom nivou. Prostim riječima želimo reći da smo protiv enormnog povećanja plaća svima čije su plaće povećane za 100% što će Budžet Općine Novo Sarajevo samo u ovoj godini opteretiti za oko 210.000, 00 KM", kazala je Feni predsjednica Općinskog odbora Naše stranke Novo Sarajevo Barbara Peleš Stroil.

Dodala je da Naša stranka glasala protiv te odluke i da je do sada prikupljeno oko 200 potpisa.

Akcija se nastavlja i sutra. Potpisivanje peticije će najprije od 10.00 do 13.00 biti organizirano na pijaci "Grbavica", a zatim od 17.00 do 20.00 na mostu "Ars Aevi".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: