BiH
67

NS pokrenula peticiju za smanjene primanja općinskim funkcionerima u Novom Sarajevu

FENA
Općinski odbor Naše stranke Novo Sarajevo danas je upriličio potpisivanje peticije za smanjenje primanja vijećnicima u Općinskom vijeću Novo Sarajevo u korist socijalnih programa.

Građani su peticiju danas mogli potpisati na lokalitetima "Hoše komerc" na Socijalnom i na mostu "Ars Aevi" - Vilsonovo šetalište.

"Akcija potpisivanja peticije u organizaciji Naše stranke je u svrhu zahtjeva preispitivanja odluke Općinskog vijeća o usklađivanju koeficijenata i povećanja plaća Predsjedavajućeg općinskog vijeća, Zamjenika Predsjedavajućeg, Općinskog Načelnika, savjetnika, pravobranilaca i zamjenika pravobranilaca od 25.04.2013., te ostanka vijećnićkih paušala na istom nivou. Prostim riječima želimo reći da smo protiv enormnog povećanja plaća svima čije su plaće povećane za 100% što će Budžet Općine Novo Sarajevo samo u ovoj godini opteretiti za oko 210.000, 00 KM", kazala je Feni predsjednica Općinskog odbora Naše stranke Novo Sarajevo Barbara Peleš Stroil.

Dodala je da Naša stranka glasala protiv te odluke i da je do sada prikupljeno oko 200 potpisa.

Akcija se nastavlja i sutra. Potpisivanje peticije će najprije od 10.00 do 13.00 biti organizirano na pijaci "Grbavica", a zatim od 17.00 do 20.00 na mostu "Ars Aevi".