Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
IMA DA SVI DIPLOMIRAJU KO DINO ZA 3 MJESECA ILI GUBE STATUS REDOVNOG STUDENTA
ko je dino?
I onako sam vječno neredovan.
😂😂😂😂
Otvorio se prostor za malverzacije!
Nije fer, prosjek studiranja na mom faxu (građevina) je oko 7 godina (master koji traje 5 godina )
na kojem se to fakultetu u Sarajevu moglo/ može ponavljati više puta godina u statusu studenta na budžetu?
Ovo je toliko nefer. Kao prvo niko nije mogao biti "vjecno redovni student", jer se pravo gubilo negdje kod druge ili trece obnove jedne te iste godine, tako da je prije svega naslov lazan. Kao drugo, i prije su studenti imali pravo da predju u redovne ako ostvare odgovarajuci prosjek. Jako puno ih znam sto su ponistavali najteze ispite, samo da bi dobili bolju ocjenu i presli u redovne, pa im se opet to pravo oduzelo. Meni se prosjek uvijek vrti oko osmice i sta sad ako padnem godinu? :'D
Koja glupost, vlada nema sta u obrazovanju traziti, a to pogotovo vrijedi za fakultete. Ne postoji niti jedan jedini razlog koji bi opravdao mijesanje vlade u stipendije. Mi kada bi privatizovalli citav obrazovni sistem postali bi priznati u roku od par godina
www.bestpayingptcsites4.blogspot.com
@zlaja1980 Kakvo ti je to uopste razmisljanje ali Bgt, znaci ona djeca koja su izgubila roditelja u ratu, su ŠP samo odredjeno vrijeme, pa nakon toga im taj roditelj opet se pojavi.? Najgora moguca stvar mi je bila dok sam studirao je da donosim svake god smrtni list, pa majku mu ako je pogunuo u ratu nije sigurno ozivio, pa da donesem opet smrtni list.. Nebuloze..
Tako što surovije po sirotinji, sve potjeraj na privatne fakultete po Sokolcu, Travniku, Kobiljači... Tamo se sve završava expres, mnogo, mnogo lakše i jednostavnije nego prije rata u Prištini. Privatni lobiji održavaju profesore "baba roge" koji traže dlaku u jajetu na katedri državnog, a gglade jaja studentu na privatnom.
Koja djeca sehida i poginulih boraca jos studiraju? Je li to matematicki moguce uopste, racunajuci da je rat zavrsen 1995 godine!
tek za 5 godina takve djece ne bi trebalo biti. sada imaju 21 godinu najmladji...
ja kao student koji ponavlja osjecam se ugrozeno Kako fadil moze zaposliti svoju kcerku koja mjesecno ubija po 3 milje mislim da je red da i meni drzava snosi trosak studija. 3 godine 3 hiljade.sta je to ? nista.prosjecna dnevnica jednog sda-ovca na jacem polozaju haha
Ovo je divno. Evo upravo pola mojih kolega ovih dana diže papire sa faksa. Odoše posao sebi tražiti kae pi*am ti se na školovanje.
Ponekad pozelim da ostavim studije i upisem neki zanat....
Druga stvar u ovom prijedlogu izmjene zakona, parafraza, djeca poginulih boraca, sehida itd. imaju prednost Pa kako majku mu, ako je rat stao 1995 godine dijete rođeno te godine bi danas imalo 21 godinu. Ne postoje dakle djeca koja 2016 završavaju srednju imaju 18 ili 19 godina, osim ako ovo ne vrijedi do perioda kad "dijete" puni npr. 65-tu godinu?
na fakultet se mozes upisati i sa 80 godina, nrma ogranicenja
Može li me neko prosvijetliti. Pretpostavljam da se svi slažemo oko činjenice da djeca "zasluznih" građana ove nam države: ljekara, političara itd. u velikoj mjeri imaju već osigurana radna mjesta i to po pravilu u javnim ili državnim ustanovama. To se mora zaustaviti ali ne vidim kako.
Kako u roku diplomirati kada ti pola profesora uhapse zbog kriminala.
Pozdrav Bosno , stoko jedna , studie na vrijeme završavaju samo oni koji imaju i daju dovoljnu svotu novca .Aoni koji nemaju bivaju druga klasa i njima nazalost i pored znanja treba malo duze .Kvalitet se ogleda zadnjih 10-15 godina .Pametni kojima je trebalo duze odlaze iz BiH ,a oni koji su sa 1000-2000€ poklona ,završili i ostaju u BiH sa svojim neznanjem voze u propast narod i drzavu .