U srijedu u Sarajevu
0
Novi sastanak prudske trojke
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nastavljaju se razgovori o podjeli Bosne....Novi krug je tu ..poker se ponovo igra...cini mi se da je Tihic tu najslabiji u igri. BOSNA FOR (N)EVER!
E moj Tvrtko, tvoj prijedlog vrijeđa visoki IQ Bogica Bogicevica, koji zna da je ova zemlja smotana k\'o pita od govana, a pitu od govana najlakse je napraviti ali je nije moguce jesti.
A zaboravih napomijenut i drzavnu imovinu! Njena podjela je totalno unistenje Drzave Bosne i Hercegovine! Pazi dobro Ti koji volis svoju Bosnu i Hercegovinu! Ne daj da Ti je nekoliko krvavih dusmana i izdajnika uniste,jer krajnji cilj je unistit Bosnu i Hercegovinu! ZAPAMTi! Da nije bilo to u planu nebi promijenjena bila ni zastava ko simbol Bosnjaka i Bosne i Hercegovine,vec i njena himna!Probudi se!Vidis da EU-ja hoce da uvede sebiju u Eu-ju prije BiH-ne,poslije svega,genocida i ratnih zlocina i etnickog ciscenja muslimana-Bosnjaka na njenoj teritotoriji. Razmisli Ti koji volis svoju zemlju i trazi referendum a ne da nekolko slijepih primitivaca gmizavaca odlucuje o buducnosti i o unistenju tvoje drzave! BOSNA4EVER!
Prudski spoeazum je unistaenje Bosne i Hercegovine! A ko je dao pravo da ova tri prazno-glavca odlucuju o buducnosti i konstrukciji nase drzave? Pregovori i odluke o buducnosti nase lijepe zemlje odlucit ce njeni gradjani i Sarajevo referendumom i u Vijecnici glavnog grada a ne da nekoliko gmizavaca-poturaca odlucuje kak ce i sto prije rascijepit drzavu Bosnu i Hercegovinu! U svakom slucaju ni jedan od ovih gmizavaca na slici ne voli Bosnu i ne osjeca se ko Bosanac! Bosna i Hercegovina jedna i jedina nasa domovina! BOSNA4EVER!
slazem se da bi bogic bogicevic trebao dobit jedinstven predsjednicki mandat, entiteti se trebaju ukinut takodje, kantoni i ostalo, ukinuti predsjednistvo i postaviti covjeka kojeg sam pomenuo...
Osim potpisnika, Neka se javi i (1) jedan do tada obicni Bosanskohercegovacki građanin sa pitanjem i odgovorom zna li ko, kada, gdje, u cije ime, da li legitimno i po kom zakonu, ili po cijoj volji i sa kojim namjerama je jednom narodu oduzeto drzavljanstvo BiH???
[DOC] Datum: 25.05.2000. - [ Translate this page ] File Format: Microsoft Word - View as HTML Prof. dr. sc. Atif Purivatra, Sarajevo. Popis stanovništva 31. 03. 2001. godine 24.00 sata. Nacionalnost, BOŠNJAK. Jezik, BOSANSKI. Vjeroispovijed: ISLAM ... www.sdah.hr/dokumenti/popis2001.doc - Similar pages
(...)Na kraju Bošnjaci su u procesu raspada Jugoslavije i dvostruke agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992.-1995. godine postali žrtvom novih genocida apokaliptičnih razmjera. Dok se sve posljedice ove sablasne tragedije nisu još ni blizu sagledale niti ublažile, počele su od sredine 1999. stizati vijesti o novim progonima Bošnjaka, ovaj put na Kosovu, a opet u ime jednoga isključivog nacionalističkog programa. Genocid se tako stalno održava i produžava nad bošnjačkim narodom. Sarajevo, 09. 05.2000. g. Prof. dr. sc. Atif Purivatra, Sarajevo Popis stanovništva 31. 03. 2001. godine 24.00 sata Nacionalnost BOŠNJAK Jezik BOSANSKI Vjeroispovijed: ISLAM
(...)U vrlo složenom oslobodilačkom i građanskom ratu u Jugoslaviji 1941-1945. Bošnjaci su bili izloženi krajnje surovom dvostrukom genocidu. Na jednoj strani bili su žrtve ustaške Nezavisne države Hrvatske (NDH), a s druge strane srpskih četnika Draže Mihajlovića. Procjenjuje se da je u ratu 1941-45., uglavnom po genocidnoj osnovi stradalo između 86.000 i 103.000 Bošnjaka što je predstavljalo 7-8 % njihove ukupne tadašnje populacije. Tako su Bošnjaci, poslije Židova, procentualno najviše stradali na teritoriju Jugoslavije. Na kraju Bošnjaci su u procesu raspada Jugoslavije i dvostruke agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992.-1995. godine postali žrtvom novih genocida apokaliptičnih razmjera. Dok se sve posljedice ove sablasne tragedije nisu još ni blizu sagledale niti ublažile, počele su od sredine 1999. stizati vijesti o novim progonima Bošnjaka, ovaj put na Kosovu, a opet u ime jednoga isključivog nacionalističkog programa. (nastavak u sljedecem kom.)
Datum: 25.05.2000. Povodom popisa stanovništva 2001. godine Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo slobode nacionalnog izjašnjavanja, odnosno pravo iskazivanja ili neiskazivanja pripadnosti ili nepripadnosti naciji, te pravo ostvarivanja svih nacionalnih komponenti (nacionalno ime, jezik, kultura, historija, religija, tradicija, opstojnost, državno-ustavna priznatost i ravnopravnost …). U tom smislu je i državama, nastalim od bivše SFRJ (bivšim republikama SFRJ), neophodno ustavno-pravno regulirati status Bošnjaka kao kontinuitet njihovog postojanja na tim teritorijima i nastaviti praksu njihovog iskazivanja kao statističkog nacionalnog modaliteta Muslimana - sada kao Bošnjaka, uvaženog i reguliranog u matičnoj državi Bošnjaka - Bosni i Hercegovini i priznatog u međunarodnim okvirima. Time se potvrđuje i oblik nacionalne emenacipacije kao dio ljudske emancipacije. (nastavak u sljedecem komentaru)
S kim se ovi sprdasi sprdaju ? Sa ustavnim promjenama koje podrazumijevaju popis stanovnistva?? Federalni parlament je usvojio zakon o DRZAVNOSTI Federacije ! Dodik je ipak ,,dezurni separatista\'\' ? Price o popisu su basne za bosance jer popis je vec urađen ! Datum: 25.05.2000. u Sarajevu u 24:00 h U HR Popis bosnjackog stanovništva 31. 03. 2001. http://www.sdah.hr/dokumenti/popis2001.doc
tihicu, samo naprijed, izvedi BiH na selamet. Narod je uz tebe, vidis da su i iz drugih stranaka poceli da ti puse kao i on iz sda koji su na putu za tuzilastva i zatvora
kako tihic samo uziva da se rukuje sa dodikom
Sta je rijesenje,rijesenje je da MZ unese morala prema politici u BiH da ponisti sve ono sto je donijela i nametnula gradjanima BiH a da im vrati ono sto im je oduzela pravo na demokratiju, pravo na Ustav BiH za koji su se gradjani izjasnili referendumom i koji je legalno proglasen u institucijama sistema. Mi smo za drzavu i za USTAV za koji smo se referendum izjasnili za multi etnicku drzavu ravnopravnih gradjana a protiv smo drzave koja se uredjuje po zelji POCINIOCA GENOCIDA na osnovama GENOCIDA I ETNICKOG CISCENJA. Rijesenje je da bosnjacki narod dovede sposobne lidere koji imaju znanja,mudrosti i hrabrosti da se suprostave rasturacima drzave BiH. Nasi lideri sve prihvataju i potpisuju sto od nih traze oni koji rade za srpski lobi koji rade na podjelu i nestanak BiH.
GOSPODO NEMA NISTA OD PRUDSKOG DOGOVORA JER POD NAJ HITNIJE UKIDANJE ENTITETA UKIDANJE KANTONA I TO NE DANAS NE SUTRA NEGO JUCE DALJE UKIDANJE KOLEKTIVOG UPRAVLJANJEM DRZAVE UVODJENJE PRIJESJEDNICKOG MANDATA I PRVI PRESJEDNIK IZ SRBSKOG NARODA NAJ VECI GOSPODIN SVIH VREMENA BOGIC BOGICEVI ON JE SPASIJO BOSNU I NEK JE NAPRAVI ONAKO KAKO ON MISLI DA JE DOBRO UZ NAJ TOPLIJE POZDRAVE IZ S A D SABAHUDIN