{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi sastanak prudske trojke

S
22.3.2009. u 19:59
0
21
Novi sastanak prudske trojke
0
Novi sastanak prudske trojke
Sastanak trojice lidera bosanskohercegovačkih stranaka, Milorada Dodika, Sulejmana Tihića i Dragana Čovića najavljen je za srijedu u Sarajevu. Na zakazanom sastanku će se razgovarati o Prudskom dogovoru, javlja Federalna televizija.
Milorad Dodik je potvrdio da bi sastanak trebao biti održan u srijedu prije sjednice Vijeća za provođenje mira i na njemu bi trebala biti razmatrana pitanja državne imovine i daljih evropskih tokova.

"Što se tiče ustavnih promjena, stvari su jasne, etablirane i mislim da traže priliku da se uključi širi krug i partija i institucija u sve to. Ono što smo do sada radili treba shvatiti kao neku inicijalnu priču", kazao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, javlja Federalna televizija.

Sulejman Tihić je rekao da će na sastanku biti razgovarano o Prudskom sporazumu, ali je prerano govoriti o tome šta se od novog sastanka može očekivati.

Portparol HDZ-a BiH, Mišo Relota, rekao je za Federalnu televiziju da bi se tokom najavljenog sastanka trebalo razgovarati i o nadležnostima na državnom nivou.

"Predviđeno je da se trojica lidera bosanskohercegovačkih stranaka sastanu još jednom u ovom mjesecu. Drugi datum bi bio 31. mart u Mostaru, na dan otvaranja Sajma privrede", rekao je Relota.

Podsjećamo, posljednji pregovori o ustavnim promjena u Bosni i Hercegovini, koji su se održavali u Mostaru, prekinuti su nakon što je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik napustio sastanak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: