{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi protest mašinovođa u Banjoj Luci

S
SRNA
29.3.2012. u 11:38
0
5
Novi protest mašinovođa u Banjoj Luci
0
Novi protest mašinovođa u Banjoj Luci
Mašinovođe "Željeznica Republike Srpske" održat će danas u podne novi protest u parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci, jer rukovodstvo preduzeća i Vlada Srpske nisu ispunili ranije preuzete obaveze, potvrdio je Srni predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa Republike Srpske Simo Cvjetković.
Cvjetković je rekao da sindikat nije organizator novog protesta mašinovođa, ali da mašinovođe žele da se okupe zbog neispunjavanja dogovora koji su u novembru prošle godine postigle sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je rekao da mašinovođe traže isplatu zarađenog kilometar sata zaostalih plata, regresa i toplog obroka, te izricanje ujednačenih disciplinskih mijera.

Jednomjesečni štrajk mašinovođa "Željeznica Republike Srpske" obustavljen je 23. novembra, nakon sastanka sa predsjednikom RS.

Mašinovođe su tada obustavile rad zbog neisplaćene četiri zarađene plate iz prošle godine, toplog obroka i regresa iz 2009. godine, kao i isplate razlike u zaostatku dodatka na platu, tzv. kilometar-sata po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: