{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mašinovođe traže ispunjavanje obećanja koje im je dao Dodik

S
SRNA
29.3.2012. u 13:42
0
3
Mašinovođe traže ispunjavanje obećanja koje im je dao Dodik
0
Mašinovođe traže ispunjavanje obećanja koje im je dao Dodik
Protest mašinovođa (Foto: SRNA)
Oko 80 mašinovođa Željeznica Republike Srpske (ŽRS) okupilo se danas na mirnom protestu u parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci zahtijevajući od uprave preduzeća i Vlade da se ispuni dogovor koji su u novembru prošle godine postigli sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.
"Bez osnovnih primanja mašinovođe neće biti u mogućnosti da dalje obavljaju ovako odgovoran posao i bićemo prinuđeni da ponovo obustavimo saobraćaj na željeznicama Republike Srpske“, rekao je novinarima predstavnik mašinovođa Radenko Marić.

Marić je rekao da je od 3.500 radnika ŽRS-a svega 200 ljudi došlo u poziciju da učestvuje u rješavanju finansijskih poteškoća preduzeća.

Prema njegovim riječima, primanja radnika su smanjena za 200 do 300 KM, što nije realno i u redu.

"Sve što smo dogovorili sa predsjednikom Republike Srpske kasnije na sastancima u Vladi nije ispoštovano, osim što su kolege kojima je dat otkaz vraćene na posao“, tvrdi Marić.

On je naveo da su mašinovođe došle na protest jer su drastično kažnjeni samo oni, ali ne i svi koji su učestvovali u negativnom poslovanju ŽRS za vrijeme prošlogodišnjeg prekida rada.

Jednomjesečni štrajk mašinovođa ŽRS obustavljen je 23. novembra, nakon sastanka sa predsjednikom RS.

Mašinovođe su tada obustavile rad zbog neisplaćenih četiri zarađene plate iz prošle godine, toplog obroka i regresa iz 2009. godine, kao i isplate razlike u zaostatku dodatka na platu, tzv. kilometar-sata po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: