{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi ministri u Vladi FBiH saglasni da će raditi u skladu s reformskom agendom

28.10.2015. u 18:05
7
42
Novi ministri u Vladi FBiH saglasni da će raditi u skladu s reformskom agendom
7
Novi ministri u Vladi FBiH saglasni da će raditi u skladu s reformskom agendom
Imenovani ministri u Vladi FBiH iz reda SBB-a složni su da će se u budućem periodu u svom radu držati reformske agende te da će raditi s ciljem približavanja BiH Evropskoj uniji.
Premijer FBIH Fadil Novalić kazao je nakon sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, a na kojoj su imenovani ministri iz reda SBB-a da se nada dobroj saradnji sa novoizabranim ministrima te da očekuje nove poticaje, mogućnosti i ideje iz ministarstava na čije čelo su imenovani.

On je istakao kako vjeruje da će novi ministri "obući isto reformsko odijelo koje nosi Vlada FBiH".

Novalić se zahvalio dosadašnjem ministru trgovine Aleksandru Remetiću a posebno Remetićevom stranačkom kolegi, bivšem ministru rada i socijalne politike Milanu Mandiloviću, na profesionalnom obavljanju svog posla do prihvatanja njihove ostavke

Predsjednik FBiH Marinko Čavara rekao je kako od novih ministara očekuje rad u punom kapacitetu sprovođenja reformske agende te rješavanje nagomilanih problema u FBiH.

Novoimenovani ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić je kazao kako će se fokusirati na devet projekata koji su sastavni dio reformske agende te 26 preduzeća koja se trenutno nalaze u lošem stanju a koje je potrebno urediti u smislu da se finansiraju bez intervencija vlade

Ministar trgovine Zlatan Vujanović također je kazao da će se osloniti na reformsku agendu te raditi na unapređenju i konkurentnosti domaće proizvodnje kao i zadovoljavanju bh. potrošača. On je istakao kako se rezultat ne vidi preko noći ali kako je siguran da će uspjeti ostvariti zacrtano do kraja mandata.

Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma je kazala da u svom resoru vidi znatne mogućnosti za razvoj turizma te da će se posvetiti u kontekstu okoliša otklanjanju opasnih materija. Ministrica je najavila novi zakon o turizmu.

Vesko Drljača, koji je imenovan za zamjenika premijera i ministra rada i socijalne politike je rekao da nas čekaju veliki reformski zadaci te da će se truditi da puno radi kako bi svi u FBiH bili zadovoljni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: