Napadač i dalje u bijegu
69

Novi detalji o današnjoj pucnjavi na Dobrinji: Ovo nije bio prvi napad na Živkovića

M. G.
Lokacija na kojoj se desila današnja pucnjava (Foto: I. L./Klix.ba)
Lokacija na kojoj se desila današnja pucnjava (Foto: I. L./Klix.ba)
Današnji napad na člana Komisije za vrijednosne papire FBiH i svjedoka u sudskom predmetu "Profit" Mateja Živkovića, koji se dogodio u poslijepodnevnim satima u sarajevskom naselju Dobrinja i u kojem je on zadobio teške povrede, nije prvi napad na njega.
Naime, na Mateja je i ranije pucano na istom mjestu i to 15. februara ove godine, što nam je i nezvanično potvrđeno.

O ovom slučaju postoji i policijski zapisnik koji je dostupan na internet stranici MUP-a KS.

"Dana 15. februara 2022.godine u 17:30 sati, od strane M.Ž. iz Sarajeva, obaviještena je dežurna služba Četvrte PU da je pomenutog dana u 16:45 sati u ulici Miroslava Krleže, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja sa obilježjem krivičnog djela", stoji na stranici MUP-a KS.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Dobrinja danas se desila pucnjava u kojoj je ranjena jedna osoba. Napadač je u bijegu.

Kako smo saznali, u pucnjavi je ranjen član Komisije za vrijednosne papire i svjedok u sudskom predmetu "Profit" Matej Živković. Ranjen je u stomak i noge, a pucnjava se desila ispred njegovog doma.

Još uvijek nema novih informacija o napadaču, kao ni o stanju ranjenog Živkovića.