{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nove pješačke staze, stepeništa i rukohvati u novogradskim naseljima

3.8.2015. u 16:22
5
14
Nove pješačke staze, stepeništa i rukohvati u novogradskim naseljima
5
Završeni su radovi na izgradnji i sanaciji pješačkih staza, stepeništa i rukohvata na području općine Novi Grad Sarajevo.
Vrijednost radova koje je Općina Novi Grad finansirala sredstvima iz ovogodišnjeg budžeta iznosi oko 55.000 KM, a nove pješačke staze, rukohvati i stepeništa izgrađene su na sedam lokacija u naseljima Dobrinja, Aneks, Švrakino Selo, Alipašino Polje i Naselje heroja Sokolje.

Realizacijom ovog projekta građanima je omogućena lakša i brža pješačka komunikacija, a posebno za djecu, jer je izgradnjom staza i stepeništa u velikoj mjeri skraćen put do škole, vrtića, trolejbuskih i autobuskih stajališta.

Izvođač radova, građevinska firma Mont Gradnja d.o.o. u proteklom je periodu završila izgradnju stepeništa i staze koji spajaju Rogatičku sa ulicom Ibre Ćeske u Naselju heroja Sokolje, čime je stanovnicima ovog naselja u velikoj mjeri skraćen put do autobuskog stajališta, ali i put prema školi.

Pješačke staze sa izdignutim ivičnjacima izgrađene su u Prvomajskoj ulici pored vrtića prema školi "Džemaludin Čaušević" u Švrakinom Selu i u Prijedorskoj ulici na Aneksu.

U sklopu projekta je izgrađena i pješačka staza na zelenoj površini u Geteovoj ulici pored parkinga u C fazi Alipašinog Polja, kao i stepenište iz ulice IX transverzala prema parkingu u Geteovoj ulici.

Pored toga, urađena je i sanacija trotoara i izgradnja staza prema nišama za kontejnere u ulici Nurije Pozderca od broja 1 do broja 4 na Dobrinji, kao i sanacija i izgradnja pješačke staze na zelenoj površini iz ulice Hamdije Kapidžića prema trolejbuskom stajalištu na Dobrinji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: