{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novalić: Treba zažmiriti na oba oka pa reći da Vlada FBiH nije u krizi

14.5.2015. u 14:40
34
103
Novalić: Treba zažmiriti na oba oka pa reći da Vlada FBiH nije u krizi
34
Novalić: Treba zažmiriti na oba oka pa reći da Vlada FBiH nije u krizi
Fadil Novalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Po završetku sjednice Vlade Federacije BiH, premijer Fadil Novalić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o evidentnoj krizi Vlade FBiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Novalić je rekao da treba zažmiriti na oba oka pa reći da ova vlada funkcioniše dobro, jer je ovo drugi put da ministri HDZ-a napuštaju sjednicu.

"Ovo je druga sjednica kako nema ministara iz HDZ-a, a koji su predstavnici jednog od konstitutivnih naroda", rekao je Novalić.

Govoreći o razlozima zbog kojih su ministri iz HDZ-a napustili sjednicu, Novalić je kazao da je na kolegiju jučer usvojen prijedlog dnevnog reda, ali da je na današnjoj sjednici ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović skinuo s dnevnog reda informaciju o Aluminiju.

"To je legitimno pravo Bajrovića jer dnevni red se utvrđuje na sjednici Vlade. Međutim, ministri HDZ-a povukli su sve tačke dnevnog reda koje su predložili i napustili sjednicu", rekao je Novalić.

Premijer FBiH nije htio konkretno odgovoriti ko je kriv za krizu u Federalnoj vladi, da li je to DF ili HDZ.

Na novinarsko pitanje na koji način planira omogućiti normalno funkcionisanje organa izvršne vlasti u Federaciji BiH, Novalić je kazao da bi najbolje rješenje bilo da se lideri političkih stranaka Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Željko Komšić dogovore o prevazilaženju krize.

Medijima se obratio i ministar trgovine Aleksandar Remetić (DF) koji je također kazao da bi problem funkcionisanja Vlade Federacije BiH trebali riješiti lideri političkih stranaka. Remetić nije htio govoriti o razlozima zbog kojih je Bajrović skinuo s dnevnog reda informaciju o Aluminiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: