Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
premijer koji ne može voditi vladu ne treba da bude premijer, isto tako i stranka koja ne može sastaviti koaliciju ne treba da vodi vlast. #samokažem
U normalnim zemljama se odmah "neopoziva ostavka" podnese!
#akotrebavoditidrzavu, hoces li ti
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
eh da je meni zažmiriti i poželjeti da vas nema.........i da mi se zelja ispuni :)
E vlade i poslovnika o radu. Premijer Vlade Federacije ne može utvrditi dnevni red? Onda je on zapisničar a ne premijer.
Čl. 12. Poslovnika o radu Vlade FBiH: Članovi Vlade - federalni ministri, pored ovlasti utvrđenih Ustavom Federacije, imaju pravo i dužnost: prisustvovati sjednicama Vlade; sudjelovati u raspravljanju i odlučivanju o svim pitanjima o kojima se raspravlja na sjednicama Vlade; predložiti utvrđivanje stava Vlade o određenom pitanju; sudjelovati u konzultacijama o određenim pitanjima koje organiziraju organi i tijela Federacije; informisati se o toku priprema određnog materijala i upoznati se s mogućim rješenjima i alternativama; podnijeti poticaj za pripremanje i donoženje zakona i drugih propisa koje predlaže Vlada i propisa i općih akata koje donosi Vlada; po određenim pitanjima sudjelovati u konsultacijama; glasati o pitanjima koja su predmet rasprave i odlučivanja na sjednici Vlade.
A ukoliko se ne drze tog zakona,"premijer",kao prvi medju jednakima podnosi OSTAVKU!
Jeste uzdigli noseve.... vi ste dosli da radite a ne serete, sto odlicno radite, al opet gori je narod sto za vas gleda...i u zivotinjskom svijetu zna da se mora radit da bi se dobilo nesto tj. i krava mora variti sijeno da bi dala mlijeko
Eh što iih DF jebe i nekaDosta je bilo namještanja svojih kadrova u javna preduzeča.Konkurs za svako radno mjesto i gotovo pa ko ispuni uslove ispuni.Dosta je bilo krađe preko javnih firmi.Ovdje je očito da se na izbore izlazi samo da se nakrade a ne da se vlada bavi zakonima i uređenju života i standarda običnih ljudi.
Hoće ADZ da preuzme Aluminij pa da onda kroz ucjene Vlade pokuša natovarit Aluminij na grbaču građana Fedracije kroz povoljniju cijenu el. energije za tu kompaniju, U suprotnom, ode "gigant" u 3 lijepe p.m., pa se brinu ko će ih tada zaštiti od razularne mase kojoj će proraditi naknadna pamet pa će se odjednom sjetiti svih onih direktora adz-ovaca sa platama od preko 10 milja maraka
Sacemo Zmire igrat
Moram priznati da sam bila preveliki optimista kad sam rekla da će do krize doći tek nakon godišnjih odmora.
Ne daj se Reufe
Drama made by Dodo...od njegovog potrcka Covica! Pametnom dosta!
Stručnjak!!!!! Gradačački biser ;)
Seljacino jedna jkasam vidjeo po tebi na nisi ni za sta i da nisi sposoban DEBILU
niste ni počeli već problemi
Koliko puta se moze nekaznjeno napustati radno mjesto,jer ovakvo ponasanje nema vise nikakvog smisla??????????Ovo je samo nastavak Dodikovskog bezobrazluka!?
koga boli k.... osim vas , a i vas bi bolio k.... da nije imenovanja u NO, UO i sl. zato me boli k... hoće li vlada funkcionisati ili nećee.
ne bih rekao da je u krizi Vlada, dobre su u redovne plate.... u krizi su preduzeca, narod, ekonomija...