Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad će doć na red zakon o porijeklu imovine bogatih kerova ?
pocekat ćeš....
stvorila se budzetska kasta, mora se ukinuti kolektivni ugovor
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
ljudi moji nesto se lozite kao da ne znate da nijedan sugavac od bh politicara ne donosi nikakve odluke nego ih samo sprovodi. kompletnu drzavu od njenog nastanka kontrolise MMF i svjetska banka. oni kad narede ovi odmah ispunjavaju. mi uopste ne trebamo imati politicare nego je dovoljno da imamo jednog glasnika koji ce nam prenijet sta su ovi sa zapada naredili. samo je izgleda stigla komanda da se uhljebama skresu pare i da se dio nogira. to je izgleda to. ne da zapad vise pare za uhljebe
Ovaj još više štiti povlaštene, a to su poslodavci i vi Vlade, a ima vas ko jazavac guzica !
Koliko znam Novaliću i ti si poslodavac (bio i biti ćeš opet), a ono što kaže MMF nije mrtvo slovo na papiru daju se ti njihovi zahtjevi malo korigirati i prepraviti više u interesu građana ove zemlje, pa ne moraš baš "gurati" ovakav zakon, pa ne moraš baš prodati BH telecom i Elektroprivredu dokle god posluju sa uspjehom i donose visoku dobit, pa ne moraš se baš na..iti svakom Bakirovom i Ćovićevom zahtjevu, pa nemoraš ubjeđivati ovaj jadni narod da je dobro nešto što generalno nije dobro, ne moraš ostati upisan kao najgori premijer ovog entiteta, al ono što moraš u ovom trenutku je bar promjeniti stiling i unaprijediti govorničke vještine, razmišljati malo više u interesu običnih građana ove zemlje...ipak si naš premijer, iako te nismo svi birali ipak si premijer... Vratite nam "Nikšića, Zukana, Brus Lia"
novalicu munafice mislis zaposliti sve ove ljude u dvije tri firme nekateje sram obespravili ste stoste mogli nevidio hajra sa ovim zakonom ako bogda ti i tvoji okotebe dzubrad jedna.
Ko ce sprovoditi zakone? Niti jedan zakon se ne sprovoditi kako treba nego kako kome pase. Stoga ni ovaj zakon nije dugog vijeka. Ovo je sranje...
POGLEDAJTE KAKO MU NOS RASTE OD LAŽI
Sta to znaci prijavljen radnik? Zasto da poslodavac vodi knjigovodstvo radiku? Dajte da bruto placu isplacujemo pa neka svako sebi uplacuje sta zeli da koristi. I neka sam odre?uje kvalitet fondova! U cemu je problem zato sto si se ne moze garantovati radno mjesto? Tko garantuje poslodavcu prodaju?
Ovdje se radi o nemanju osnovnih ljudskih prava za radnike,prekovremeni rad,stalni strah od otkaza,mobing koji niko ne smije da prijavi da ne bi letio sa posla,zene ne smiju da odu na trudničko.Ovo nije robovlasnicio društvo ni srednji vijek nego 21.
Novalica i SDA treba otjerat u p.m.
Kod nas sve naopako i pogresno š***k od premjera umjesto da štiti radnike i da privatnike natjera da uplačuju doprinose i poštuju zakone on omogučava veče mešetarenje. (SVI KOJI BUDU DRUGAČIJE MISLILI OD VLADAJUČE OLIGARHIJE BIT ĆE TEHNOLOŠKI VIŠAK) Oni što misle da je državnim firmama sve po taman moram kazati da nije u svim firmama tako, ima i onih u kojima vlasnik(ČITAJ DRŽAVA) ne poštuje vlastite zakone i ne uplačuje doprinose.
Evo čitam zakon o radu. Katastrofa . . Znači ako se neko povrijedi na poslu i ne mogne se vratiti na posao za 6 mjeseci, po ovom zakonu, slijedi otkaz.
Ko ima ugovor o radu i dobije otkaz i zna za prava svako može tužiti bez problema i naplatiti. Druga stvar je što nemaš pojma za to. Ajd priznaj kad si pročitao sadašnji zakon.
crko dabogda
Novaliću. Jeste harni da želite veća prava radnicima. Ne treba nama zakon o većim pravima, vratite nam staro pravo . .
E neces ga imati dosta je!
treba smanjit upola plate ovim uhljebima na budzetu i smanjiti poreze za poslodavce
Novalicu da ces guzonjama da i ono malo Sarajevske djece otjera iz drzavnog sektora i da njihova mjesta postave Muflone iz pripizdina
Hirurg i cistacica iz telekoma ce se izjednaciti