Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo mudonja pravi si majstor
dosad jedini premijer sa pravim potezima
DAJTE NAM POSAOOOOOO ALEEEEEEEEE DAJTE NAM POSAOOOOOOOO ALEEEEEEEEEEEEE DAJTE NAM POSAOOOOOOO ALEEEEEEEEEEEEEE Ajde ba,hoću da radim.Dokručilo mi dobivat lajkove po klixu .. :)
Da bi sve ovo uspjelo, zakon moraju pratiti dobri dodatni zakoni i pravilnici o učinku, odgovornosti i ocjenjivanju rada. Jer ako sam ja tu neki šef i ako moja ocjena ovisi o onome što će raditi moj podređeni, onda neću tražiti da mi stave nekog "rođaka", već čovjeka koji stvarno zna raditi. A greška koju napravi onaj ispod mene, automatski se isto tako odražava i na mene.
vidi ovoga ulljebljenog majmuna.....ne mogu da vjerujem da je on visoki funkcioner...sa onom svojom seljačkom dikcijom! oj tito dragi, kad vidis ovakvog majmuna sve ti je jasno
Evo jedan amandman pa ako cita neko od parlamentaraca neka ga ulozi :). Da se radnicima sa 30 i više godina radnog staza u slucaju otkaza mora isplatiti otpremnina u iznosu koju predvidja sadasnji zakon, a ne novi. Onima sa manje radnog staza neka ide po novom :)
O Fadilj ....................
Rad na odredjeno i mogucnost otpustanja bez previse pravnih komplikacija za poslodavca jesu dobre stvari za private poduzetnike koji ce zadrzavati vrijedne I sposobne, ali u javnom sektoru znacit ce negativnu selekciju: otpustat ce se nepodobni ...
E to jeste i sustina problema! ali postoji jos jedan problem a to je da ako otkaz dobije covjek od 50 godina, ko ce njega zaposlit vise? kako ce on steci pravo na penziju? a radio je 30 40 godina u toj firmi?
Upravo tako.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zna i bakir da su najbolje stranke DF_SDP_SBB- ALI GA STID DA PRIZNA
Ti si jarane zalutao....
Čestitke Novaliću! Zašto? a) Ovaj je Zakon o radu uradila SDP-ova vlada na čelu sa Nerminom Nikšićem, ali nisu imali hrabrosti i dostojanstva da ga do kraja dovedu (danas su pobjegli), b) Što čovjek nastupa kao privrednik, apsolutno ga politički jezik ne zanima i nema u svom riječniku politikanstva. Imao je daleko veće primanje kao privrednik, čovjek je došao tu da pomogne i uradi boljitak za nezaposlene, jer razumije tu branšu, c) DF I SDP su pokazali da su "NOKAT I PRST". Nemaju hrabrosti, političke odvažnosti i pokazali su političku i ljudsku nedosljednost i nezrelost, d) SBB je vječita opzicija i nije čudo od njih ništa. Isflustrirani su, puno troše ličnog novca na svakim izborima a na kraju ništa, fule zbog svoje samodopadljivosti i oholosti.
Najpopularniji u BiH je novalic, STO on moze da unisti nemoze citav svijet.
Od mene cestitke doticnom ,ovo sto je on uradio niko drugi nije smio. Ne znam zasto covjeka napadate,svaka vlada bi bez dvojbe morala uraditi isto.Lijepo vam je receno i to je istina da para nema bez kredita a kredita nema bez ugovora,talo da vam isto dodje.Da nisu usvojili zakon radili bi dzaba SVI.
Da treba nam para da damo plate ovim na budjetu. Nece te pare od MMFa otici na pravo mjesto nego ce gospoda to razdjeliti medjusobno. Eh hajd mi sad objasni kako ce meni biti bolje od toga (nisam budjetlija)?!
jesam zavidan ovim iz sda sve svoje seronje zaposlise
Znaci ako ne bude zaposljavanja i napretka u narednih godinu dana treba vas za muda objesit!
lovalic :)
Novalicu jesi mi mrzak, kad te vidim povraca mi se