Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1600 povoljno???? Pa na boljim lokacijama u gradu ima jeftinijih stanova.
Ma kakva novogradnja. Kupis povoljno stan recimo na Alipasinu ulozis koju marku za renoviranje i sredis stan po svom ukusu. Izadje te i jeftinije a dobijes stan kakav zelis. Je*o Tibru i ostale gluposti.
Da, ali 60 do 80 jednakih rata BEZ KAMATA, sinko.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
kad sam vidio naslov poceo sam kontati da se preselim u sa kanton, rastuzilo me to kad sam procitao da prebivaliste mora biti unazad 3god , ali opet sam vratio osmijeh na lice kad sam vidio ove "povoljne uslove" heheh koji lopovi majko mila.
Što ne ukinu porez na nekretnine za mlade koji prvi put rjesavaju svoje stambeno pitanje
cijena izgradnje stana sa PDV-om za ovu gore navedenu kategoriju stanova je 850-950KM/m2, cijena zemljista cca 20 KM/m2 neto kvadrata stana, uredjenje i renta cca 150 KM/m2 stana, zajedicke prostorije na koje se plaća sve gore navedeno a koje se ne prodaju opterecuju prodajnu cijenu oko 8% sto sve ukupno iznosi 1190KM/m2 sa PDV-om, kanton zaradi 30% i jos se hvale da nas pomazu sa jeftinim stanovima, nemojte nas vise pomagati molim vas,
Znaci razlika u kvadratu izmedju Dobrinje i Vogosce u 30 KM ,,, Bas povoljno
u ovom tzv. stambenom fondu je takva halasa da su ih skupljali sa koca i konopca ne bi ovakve nasli.
Žešća provala! Kakva pogodnos Bože me sačuvaj, još neka rang lista, gluho bilo, ko li će se tu naselit da mi je znat..
Od rođenja živim na Baščaršiji, i trebala bih platiti tolike pare za stan koji ni nije na teritoriji Grada? Šta je vama ljudi, pa nije niko glup. Ima mnogo boljih opcija.
ispravno je metar kvadratni odnosno metara na kvadrat. kvadtatni metar bi podrazumjevao da postoji i pravougaoni metar i trokutasti.
Jezik je ziva materija,sve moze biti dvosmisleno.
pa onda bi trebo bit i metar na trokut ili metar na pravougaonik. ista logika
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Za detaljne informacije http://fondstan.ba/ mi (Fond) za sve koji ispunjavaju gornje uvjete odobravano kupovinu stana na način uplatiš 30% vrijednosti stana odmah, a ostatak plaćaš u 50-60 jednakih mjesečnih rata. Izuzetno od ovoga članovi porodica šehida /poginulih boraca/ kupuju stan uplatom 20% vrijednosti stana, a ostatak plaćaju u 80 jednakih mjesečnih rata. I da KAMATE NEMA NI FENINGA. Da još CIJENA JE 1.550 KM/m2 Za detaljne informacije i upite na gornji link.
Dobrinja V , jesu li to ova zgrada?
A 1500 u novim zgradama - Iza RTV-a , mislim da se zovu naselje Miljacka.
Bez PDV-a! Dakle 1500 KM plus 17 % PDV-a ti dodje 1755 KM po kvadratu i to za prvi sprat. Zgrade u Vogosci su samo za marzu investitora jeftinije ili za nekih 7 do 10.000 KM po stanu od 60 m2.
Pa kolika je komercijalna cijena, Bože sačuvaj...
*cijena komercijalnih stanova
Mnogo veca. Otprilike 1800 KM plus PDV plus KAMATE - barem sto se tice novogradnje. U prosjeku racuna: 70 m ² novogradnje = 160.000 do 180.000 KM i to ne na "elitnim lokacijama". Na Marindvoru novogradnja kosta oko 1 milion KM.
jbt. kako je kod vas jeftino. za nekih 80.000 €urića kupiš stan od 100 m/2. i to gotovo u po čaršije. btw. koji je elitni dio sarajeva, jel samo strogi centar ili neko naselje u blizini? ako neko zna, molio bi za odgovor. unaprijed hvala
ne znam za tamnošnje prilike, pretpostavljam da nije lako, al ko se bori i radi, ipak si može neku kvadraturicu za života navući. ne mora to biti nešto veliko. mene pak interesuje koji je elitni dio sarajeva? jel to samo strogi centar ili je i neko naselje u blizini? ako znaš, odgovori mi. hvala
evo, sam sebi ću reći jutro kolumbo, kad već neće sarajlije. :) http://www.vecernji.ba/i-glavni-grad-bih-sada-ima-svoj-novi-elitni-kvart-na-poljinama-350505 ili ovaj link http://forum.klix.ba/poljine-t70743.html
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Preskupo! Ovo nije nikakva pogodnost za mlade. Vjerujem da se na Dobrinji mogu stanovi od 1000 KM -1300 KM m2 naci. Ona nikad nije bila na cijeni zbog lokacije. Otkud sad 1610 KM???
Edukuj se,1300 nemože ni uHadzicima...
Jos jedna u nizu ubleha
Za babine sinove je ovo nije za ljude koji imaju 800 KM placu..Hvala ali ne hvala..
Jes ti caca kriv sto je krao i krade..xd
Kradi koliko hoces ali neces dokle hoces..;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)