{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova ministrica u borbi sa bijelom kugom

S
28.1.2011. u 23:59
0
16
Nova ministrica u borbi sa bijelom kugom
0
Nova ministrica u borbi sa bijelom kugom
Velida Memić
Velida Memić, novoizabrana ministrica Kantona Sarajevo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, istakla je da će u svom mandatu aktivnosti Ministarstva usmjeriti ka stvaranju pretpostavki za bolju zaštitu porodice sa djecom.
Aktivnosti će se posebno odnositi na pronalaženje rješenje kako bi majke-porodilje u radnom odnosu za vrijeme trudnoće, porođaja i njege djeteta dobijale punu platu, kao i zaštitu porodica u kojima se rode blizanci, trojke ili više djece.

"Naći rješenje da porodilje dobijaju punu platu"

Nova je ministrica ambiciozno krenula i najavljuje rješavanje problema, pa je tako rekla da će se Ministarstvo posvetiti zaštiti najosjetiljivijih i najranjivijih kategorija građana Kantona Sarajevo.

Brojni su segmenti u kojima je neophodna pomoć građanima Kantona Sarajevo, a među njima je prevashodno stambeno zbrinjavanje porodica u stanju socijalnih potreba.

Konačni cilj je povećanje nataliteta, što je u vrijeme kada vlada bijela kuga, najava vrijedna pohvale. Ministrici ostaje još samo da zavrne rukave zajedno sa svojim pomoćnicima i ostalim ministarstvima i krene u ispunjavanje datih obećanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: