{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Musić posjetio najmlađe sarajevske trojke

F
17.1.2011. u 15:57
0
5
Premijer Musić posjetio najmlađe sarajevske trojke
0
Premijer Musić posjetio najmlađe sarajevske trojke
Najmlađe sarajevske trojke Saru, Nejru i Farisa posjetili su danas premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Velida Memić te sretnim roditeljima Krešimiru i Belmi Vukšić uručili 1.500 KM pomoći.
"Iskrene čestitke što ste na svijet donijeli troje lijepe i zdrave djece. Znam da nije lako i da je velika obaveza, ali zato su sreća i ponos tri puta veći za vas", kazao je premijer Musić, dodavši da jednokratne pomoći dobro dođu, ali da treba razmišljati korak dalje.

On je izrazio nadu da će u KS-u biti napravljen iskorak u oblasti socijalne zaštite i brige za djecu, navodeći da će za to biti potrebna nova zakonska rješenja, posebno za roditelje koji su u stanju socijalne potrebe.

Po važećoj zakonskoj regulativi, porodica Vukšić ima pravo na uvećani dječiji dodatak za svako dijete koji iznosi 49 KM, na jednokratnu pomoć za opremu u iznosu od 630 KM za novorođene trojke, za pomoć od 48 KM mjesečno za svako dijete, u trajanju od šest mjeseci, te mjesečnih 120 KM za majku koja nije u radnom odnosu u narednih godinu dana, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: