U posjeti
0

FOTO / Darovi za porodicu Vukšić i njihove novorođene trojke

Sarajevo-x.com
Sekretarica Mjesne zajednice "Trg oslobođenja-Centar" Selma Mujić zajedno sa članicama Savjeta MZ Edinom Kapetanović i Edinom Vlašić, posjetile su porodicu Vukšić - supružnike Belmu i Krešimira i njihove bebe trojke Saru, Nejru i Farisa u njihovom potkrovnom stanu u Ulici Kaptol na broju 14.

Prilikom posjete Kapetanović je, u ime Savjeta Mjesne zajednice (koja se alazi za području općine Centar), uručila porodici Vukšić simboličnu novčanu pomoć u iznosu od 260 KM i paket sa garderobom za bebe.

"Savjet MZ ne raspolaže vlastitim novčanim sredstvima kojima bi mogao pomoći u ovakvim situacijama. Imajući u vidu da se sedmočlana porodica Vukšić nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji, članovi Savjeta su se, u korist ove porodice, odrekli dijela mjesečnog paušala kojeg ostvaruju učešćem na sjednicama", istakla je Kapetanović.
Porodica Vukšić nije krila zadovoljstvo ovom posjetom, uz zahvalu na donaciji koja će im zaista dobro doći da riješe dio mnogobrojnih problema sa kojima se svakodnevno susreću.