BiH
586

Nova godina u Sarajevu uz Amela Ćurića, Zoster, Vela havle, Radarsku kontrolu i vatromet

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Grad Sarajevo po petnaesti put zaredom, organizirat će Javni doček Nove 2016. godine na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI centra.

U novogodišnjoj noći nastupit će isključivo izvođači bh. muzičke scene: Amel Ćurić, Zoster, Vela havle i Radarska kontrola, a slavlje će biti upotpunjeno spektakularnim višeminutnim vatrometom, saznaje Klix.ba.

Partneri Gradu su, kao i ranijih godina, Kanton Sarajevo i četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. U organizaciji ove manifestacije imat će podršku i od MUP-a KS, Turističke zajednice KS i medijskih pokrovitelja. Grad Sarajevo kao lider ovog projekta maksimalno će se angažovati da svima, koji se odluče ispratiti staru i dočekati Novu 2016. u bh. prijestolnici, i ovaj put pruži dobru zabavu i provod.

Grad je sa svojim partnerima poziva građane Sarajeva, građane iz drugih gradova i općina u BiH, te goste iz regije da dođu na Trg djece Sarajeva i da zajedno dočekamo Novu 2016. godinu.

Istinski praznični ugođaj, kroz bogate zabavne sadržaje, pružit će im i 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, čiji je počasni pokrovitelj Grad Sarajevo. Paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, nedavno su otvorili gradonačelnici Sarajeva i Zagreba, Ivo Komšić i Milan Bandić. Centralnu gradsku jelku visine 22 metra, u narednih mjesec dana, uz svjetleće dekoracije, ukrašavat će i dio ukrasa (licitarska srca, paprenjaci, te ogledalca), koje je Turistička zajednica Grada Zagreba darovala Gradu Sarajevu.

Uz to, Grad Zagreb donirao je 4.000 eura djeci oboljeloj od malignih bolesti i mališanima bez roditeljskog staranja, kako bi im na ovaj način, makar malo uljepšali predstojeće božićne i novogodišnje praznike. Umjesto da se utroše na kupovinu jelke, koju je Grad Zagreb planirao pokloniti Sarajevu, na prijedlog gradonačelnika Komšića, ova sredstva usmjerena su u dobrotvorne svrhe.