Komentari (138)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Apsurdno jeste, al kad uzmes u obzir da bi takvom dozvolom nastetili taksistima iz KS, a ucinili uslugu taksistima iz IS, onda je uredu. Ne bi bilo u redu da zaradjuju na ime FBiH koju mrze iz dna duse. Ionako cijelo IS radi u Sarajevu, a mrze ga i hoce odcjepljenje. Ovako nek voze od Toma do Dobrinje
@desett vidi drug on nikome ne steti on nema druge voznje u Sarajevu nit njega neko zove iz Sarajeva, on ima voznje iz I. Sarajeva za centar i sa autobuske najcesce, gdje je njihovo podrucje ne uzima voznje Sarajevotaxiju, a uredno placaju porez (valjda) koji ide na jedno pa se dijeli na Federaciju i Rs oni ne mogu nikako ostetit FBiH, mogu joj samo zaraditi pare u vidu poreza..
@semaaa Pa nije bas tako, kad bi dozvolio povremenu ili prolaznu voznju, to bi se pretvorilo u stalnu voznju. I PDV se ne djeli na taj nacin, jedno je na Drzavnom nivou a drugo na entitetskom i kantonalnom. I u inostr. kad vozis u drugi grad skidas obiljezje i stavljas vanredna voznja
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Tako vam i treba ( i jednima i drugima ), pa vi opet Duduka i Bakira izaberite ...!!!
@halal passat... Skidati ćete vi i gaće a ne samo table . . .
Hocete vi Istocno Sarajevo. Eto vam sad!
Pa mrzite fbih iz dna duse, zasto bi mi vas voljeli???? Treba vas kaznjavati zestoko. Hebo vas dodik
MORAMO SE ODVOJITI OD SRBA STO PRIJE
Drzhava nam je i onako velichine fildzana, a ti bi je i dalje parchao da bude velichine chepa od Radenske. +bash bi se usrechio odvajanjem, to je bash preduslov za procvat ekonomije BIH. Ako ti se zhivi normalno, spichi u bilo koju, ali pazi sad B I L O K O J U drugu zemlju svijeta i bit che ti super.
cekam ja na dobrinji trolu, staje auto na stanicu, izlazi lik, vadi taxi oznaku, zakaci je, i spici dalje ka gradu
Paradoks je što su se međunarodni organi, OHR, VP, bavili "visokom politikom" i stranačkim glavatorima, umjesto da su usmjerili barem malo pažnje na ovakve i slične probleme, koji su važni za obične ljude. Poništi mu zakon da može kažnjavati i gotovo. Jedan od najbolnijih pitanja je nejedinstvenost zdravstvenog osiguranja itd.
Išao sam iz Dobrinje u grad taksijem i tražio da vozi preko Vraca, kaže mora onda skidati tablice... e onda sam mu kazao da ne skida, a ja ću rizikovati i svađati se s njima, pa šta bude..., i nije bilo problema, niti nas je ko zaustavio..
Nidje veze, cuj nocna mora!!! Pa to sve traje 1min posla
ma daj, zamisli da odesh u neku drugu zemlju, sjednesh na taxi, i u sred vozhnje taxista stane da skine oznaku. Ja bih kontao da je u pitanju otmica.
Enver Suljagic.......... mutan da takav u udruzenju ne postoji, lopov, kamatar, da ga sipa pocne istrazivati imali bi posla godinu dana a i veliki broj ljudi oko njega. Sarajevo Taxi..... ispitate gradzane Sarajeva sta misle i toj taxi firmi i sve ce Vam se kazati...
Slazem se... Sarajevotaxi najgora firma u gradu. Ne mozes ih dobiti na telefon, a i kad ih dobijes, samo kazu nema slobodnog taksija i spuste ti slusalicu.
@Iznogoud pa dobro..nazoves drugu firmu. ima ih vise.
Jbiga to je prenos nadleznostii..
Veci je apsurd da zdravstvene knjizice ne vrijede u drugom kantonu a da ne pricam o entitetu. Al eto nek subtaxisti najveci problem
Moš misliti, dodjes u SA prvi put kao turista, safacas taxi i onda u sred voznje vozac stane u nekoj sporednoj ulici i skida oznake... Nakon toga ponovo sjeda za volan i nastavlja voznju 😂😂 ona scena iz helikopteta u Diktatoru 😂😂
Prijedlog: ukinuti paušalne poreze u KS i uvesti mobilne fiskalne kase. Udariti na svaki km sa pdv-om. Na svaki fiskalni račun ugraditi geo pozicije. Gdje počne vožnja tu se porez plaća. Ako se završi u drugoj opštini, kantonu, entitetu, porez ide 50:50. Vožnju na divlje kažnjavati sa 10.000km ili 5 godina zatvora. Legalizirati Uber.
Hahahahaha, ideja ti je sasvim OK, ali mislis ti da bh. politicari znaju, sta znace geo pozicije?! Zamisli da o geo-pozicijama raspravljaju nasi politicari, a pola njih misli da je Zemlja ravna :)
Njemu je toliki problem da skine taxi tablu...? Nije to toliki problem, nego je problem sto on po povratku nemoze "zakaciti jos jednu turu u Sarajevu", osoba kojoj treba taxi ne zna jeli to taxi iz Sarajeva ili stocnog dijela, a hajde pa ne stani kada te musterija zaustavlja, ko vlahe ne zna skupo bi ih platio, kako znaju glumiti.
sta je tu cudno. radi se o dvije odvojene drzave. ja imam uredno izvadjen papir da sam drzavljanjin Federacije. s tim sto je FBiH jos podijeljena i po kantonima koji imaju i svoje zakone.
a države nam braco draga😤😤😤😤😤😤