{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačka donirala vrijednu opremu SIPA-i

F
29.1.2013. u 17:56
0
4
Njemačka donirala vrijednu opremu SIPA-i
0
Njemačka donirala vrijednu opremu SIPA-i
Ambasadorica Savezne Republike Njemačke Ulrike Maria Knotz uručila je danas, u ime Saveznog kriminalističkog ureda (BKA), direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goranu Zubcu donaciju koja se sastoji od fotografske opreme, a doprinijet će jačanju kapaciteta SIPA-e u borbi protiv kriminala.
U susretu, upriličenom u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu, ambasadorica Knotz naglasila je važnost suradnje BKA i SIPA-e koja traje godinama i zasniva se na mreži kontakata.

"Drago mi je što je ta suradnja intenzivna, dobra i profesionalna. Posebnost suradnje te dvije agencija je što se zasniva na mreži kontakata koji su zasnovani na velikom povjerenju. Podrškom SIPA-e mi jačamo i borbu protiv kriminala u Njemačkoj", kazala je.

Ambasadorica je istaknula odgovornost posla kojim se SIPA bavi, te da je on bitan za stanovništvo ove države, prvenstveno za pravnu državu i vladavinu prava.

Direktor SIPA-e zahvalio je za donaciju i naglasio da ih ona obavezuje da i u narednom periodu ostvaruju još bolju i tješnju međunarodnu suradnju u vezi organiziranog kriminala, krivičnih djela terorizma, pranja novca, finansijskog kriminala i svih drugih vrsta najtežih krivičnih djela.

"Oštrica naših aktivnosti i u narednom periodu bit će terorizam, organizirani kriminal, korupcija, finansijski kriminal i sve ono što ugrožava pravni sistem", navodi Zubac. Dodaje da će SIPA i dalje biti bitan subjekt međunarodne policijske suradnje.

Vrijednost današnje donacije je 47.000 KM, a Zubac je ambasadorici Knotz uručio zahvalnicu za podršku razvoju Državne agencije za istrage i zaštitu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: