{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA od Vlade SAD-a dobila opremu vrijednu 100.000 dolara

S
25.4.2013. u 13:23
0
5
SIPA od Vlade SAD-a dobila opremu vrijednu 100.000 dolara
0
SIPA od Vlade SAD-a dobila opremu vrijednu 100.000 dolara
Moon i Zubac
Američki ambasador u BiH Patrick Moon uručio je danas predstavnicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) donaciju Vlade SAD u vidu policijske opreme vrijednu više od 100.000 dolara.
Moon je na konferenciji za novinare rekao da je Vlada SAD, posredstvom ICITAP programa za BiH, SIPA-e donirala uniforme, videoopremu, kamere, kompjutere, što će doprinijeti povećanju efikasnosti ove agencije.

"Saradnja između SAD i SIPA-e traje veoma dugo. Svjesni smo da je uloga SIPA-e ključna u suočavanju sa najozbiljnijim izazovima u BiH - u procesuiranju ratnih zločina, borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma", istakao je Moon.

Direktor SIPA-e Goran Zubac, koji je formalno preuzeo donaciju, naveo je da oprema u BiH vrijedi oko 300.000 KM. On je zahvalio američkom ambasadoru, ističući da je ovo jedna u nizu donacija Vlade SAD.

"Donacije su u skladu sa radom SIPA-e i to je dobro pravilo. Što se više radi bit će više i donacija i opreme, a samim tim bit će bolja sigurnost svih u BiH", naglasio je Zubac.

Prema njegovim riječima, Ambasada SAD je najvažniji partner SIPA-e posredstvom programa ICITAP-a, ali i drugih programa.

"Oni nam pružaju najbolje svjetske prakse i obuke, i to se odražava na kvalitet istražilaca i policijskih službenika agencije", rekao je Zubac, te dodao da je prioritet SIPA-e da budu najbolji i da sve što su rekli u javnosti i izvrše, a to potvrđuju rezultatima.

Zubac je Moonu uručio reljefni amblem SIPA-e, što je najveće priznanje koje može da dodijeli direktor Agencije kao znak podrške za jačanje kapaciteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: