|

ICITAP donirao opremu SIPA-i

ICITAP donirao opremu SIPA-i
5
F
FENA
6.2.2013. u 15:08
2
komentara
5

dijeljenja
ICITAP donirao opremu SIPA-i
Direktor Međunarodnog programa Ministarstva pravde SAD za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga (ICITAP) James Tillman uručio je danas direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goranu Zubcu tehničku opremu u vrijednosti od oko 14.000 američkih dolara.
Kako se navodi u saopćenju iz SIPA-e, donacija tehničke opreme doprinijet će jačanju kapaciteta SIPA-e, a policijskim službenicima Agencije u budućem radu olakšat će obavljanje kriminalističkih istraga, te pomoći u prikupljanju dokaza.

Direktori James Tillman i Goran Zubac, prilikom primopredaje navedene opreme, posebno su istakli višegodišnje prijateljstvo Vlade SAD i Bosne i Hercegovine, odnosno ICITAP-a i Državne agencije za istrage i zaštitu.

Zahvaljujući ovom prijateljstvu SIPA raspolaže najmodernijom opremom, koja po karakteristikama odgovara opremi renomiranih američkih policijskih agencija, u kojima su, također, pripadnici SIPA-e putem različitih specijalističkih obuka imali priliku sticati policijska znanja i vještine.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...