Komentari (183)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne branim ni jednog uhljeba(kao sto je i ona sama),ali je u pravu za ovo 100%. Ne treba im dati ni marke,ako zavise od subvencije onda neka ga i ne kupuju!! Novac za bolesne i gladne preraspodjeliti
Preraspodijelit novac u dzepove Klix botova
Zasto uopste daju pare gradjana svih gradjana kojima gule ledja porezima da bi dali toj bagri pare za stan haloo. St je sa hiojadama nas koji smo gladovali placali kredite da imamo stan ili kucu, ko je nama davao. Sta je sa ljudima koji placaju kirije godinama niko ih ne pita kako zive To je najobicnija bagra povlastenih uhljebskih razmazenih derista.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ovo je neka šema da se izvuku pare iz budžeta jer bolan šta će nekome ko kupuje stan za 200.000 km još dodatnih 10.000 ! Daj malo logike.
Sto ce nekome dodatnih 10k ako kupe elektricno auto od 70k? Jel vidis da tom logikom mozemo apsolutno svaku subvenciju dovesti do apsurda?
Odakle postenoj mladoj osobi u BiH pare da kupi stan sa ovim standardom zivota?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Osoba poganog jezika,još iz doba od prije 15ak godina. Mati joj je fina a ona...strasno.
Koje gluposti ,i koje subvencije,ne zelim da komentarisem izjavu od ove gospodje Ali zasto da se nekom daju subvencije i to samo na jednom mjestu u drzavi loja je to logika mladi ste zasucite rukave zaradite makar trecinu novca koliko kosta stan uzmite lies kredit i sve povoljnosti koje bi mogli dobiti je povoljna kamata ka u vecini normalnih drzava i polaku otplacujete sledecih 25 god. Tako to ide.
Kučka, uhljeb
Mia Karamehić Abazović NiP je hiperprivilegovana jer joj na na njen konto svaki mjesec bude uplaćeno više od 5.000 KM. Prema posljednjim informacijama iz jula prošle godine Karamehić Abazović je za osam mjeseci rada imala jednu inicijativu i nije upućivala zastupnička pitanja. Pitamo se, da li su mladi ljudi, mahom zaposleni u realnom sektoru, toliko privilegovani da ne rade ništa, a imaju platu od 5.000 KM. Trojkaši ponižavaju mlade u Sarajevu.
Ovdje niko ne gleda širu sliku. Ona se odnosi na "tržišne cijene" m2 stana koje su otišle do neba na 4500-5000 KM. To je smiješno tajkuni zarađuju 200% po m2 stana. Da bi zaštitila građane i oborila "tržišne cijene" m2 stana, vlada može i mora da se uključi u stanogradnju kao investitor i prodaje stanove po cijenama koštanja a ne sa profitom 200%. To bi bio pravi potez odgovorne vlasti.
pa od tih para ne mogu kupit ni iPhone 15......kmeeeeeeeeeeeee...... :(
Moze zato NIPov direktor u komunalnom preduzecu RAD. Nije vas sramota + radite neke kozmeticke "subvencije" i "pomoc" mladima tek da se racuna da nesto pokusavate i da mozete napisati da ste nesto za vase sramno visoke plate radili.
To je novac za babine i tatine sinove
Ala ova ministrica i ona je bas to.
Svaka čast neka ima i ovakvih da razmišljaju kao Mija daj malo i ovim u uslužnim djelatnostima i realnom sektoru a ne sve privilegije u javnom sektoru zar im nije dosta što imaju ugovor na neodređeno mogu se kreditno zadužiti ovi u realnom sektoru ne mogu ni to
Zena 100 % u pravu , djeca politicara i begova 100 % privilegovana u svakom segmentu zivota ,
Nista se ne pravdaj, bolje da su novac djelili ugrozenim, poljoprivrednicima, stocarima.
Za 10 hiljada maraka ćete imati stan koji nećete moći staviti u najam ili prodati slijedećih 20 godina, to je garancija za robovanje u BiH
Privilegovane su FGR-ovce.
Ovi što prorestvuju su napuckani od zelenih kamera. Žele da izvuku iz dubioze svoje SDA tajkune kako bi prodali stanove kojima su dignuli duplu cijenu.
Šta hoće rezardirani SDA čakijaš, bakirovo mudance Zahoragić?! Glupane, propala ti je stranka, idete polako u prošlost a i na robiju istovremeno. Propali ste, nema vas. Sto ste krali, krali ste, sad gledamo kako s kesom ulazite u Cemtralni.
Pametnica naša, prima olatu od poreznih obveznika u iznosu od 6000 KM, a ne bi da da marke mladima koji zele rijesiti stambeni pitanje. Nije te stid???