Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Morbidno previše....pa zar baš sve ima cijenu
@MatRixXx Ko nam reče? Rumunski stočar tj. vlah? Uh oh... Pa vi ste svoje kćerke snohaćili od jučer a o lapotašenju da i ne govorimo. A prodaji za prohu? Pa prodali ste i Stefana Nemanju i Stefana Prvovjenčanog, kada ste prešli na prdoslavlje. Kupili vas Komnenosovi iz Vizantije za šaku prohe...
Nije ovo cijena ovo je simbolicna osteta ili cin priznavanja greske. Tesko da ti to mozes skontat.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
FIKRO UZMI OVDE KES , SAMO NEKA KAPA
presudom sratku mladiću se daje pravo tužbe za naplatu ratne odštete u milijardama eura. Sud je već donio presudu da za genocid i zločine je odgovorna tkz VRS. Sad se potvrđuje da je i sami vrh tkz VRS osuđen za genocid i ostale zločine. Samo treba angažirati svjetske advokate kao u postupku protiv Karadžića koji se vodio u Americi. Srbija i tkz rs zajedno ne vrijede kolika će visina odštete biti.
treba li veci dokaz sta se desilo. Ovo je pravni osnov da i RS mora isto da postupi
Kad ce Srbija pocet sa isplatom ratne ostete?
Kolektivna tuzba Holandije. Obestecenje ce biti i 10 x vece.
Ja ne znam sta se vi cudite zivot jednog policajca,obezbedjenja koje stiti objekte i ljude od drzavnog znacaja(privatne agencije puno manje) vojnika u slucaju pogibije na radnom mjestu Nedo bog vrijedi oko 30.000 km.Odavno je kod nas sve mizerno.Svukli su nas u ravan nasj tzv.Lideri koi beru platu od po par hiljada maraka.Sjedi u skupstini rijec ne kaze ali na kraju mjeseca 2300km.Drzavo srami se
15.000e? Meni je otac poginuo u ratu, nije poginuo u srebrenici, ali bez obzira, da mi neko ponudi 15.000e pljuno bih ga. Neke stvari nemaju cijenu
Ovdje treba ići kolektivna tužba Holandije.
Naj gore sto ce srebrenicani to ostavljati po kafanama i kladionicama..
Nažalost i ovih 20.000 Znaci puno tim ljudima,
Nizozemska je oduviek bila za Srbiju i Muslimane a protiv Hrvata. A ja navijao 1990 na Maksimiru za njih
Čekam da neko napiše da mu nisu bitne pare već da se pravda zadovolji
Pravda se ne može zadovoljiti.
Hasane eto para...
Ne podnosite zahtjev NIPOŠTO. Samo naći dobre međunarodne advokate da im ogule kožu za odštetu i saučešće u zločinu. Da nisu krivi ne bi ni to isplatili, ali kad su vidjeli prvostepenu presudu sratku mladiću onda su požurili sa ovim poniženjem i mizerijom jer su svjesni da sad dobri advokati mogu uzeti odštetu u milijardama eura. Fuj Holanđani.
Klix mislim da je ovdje opcija komentara suvisna.
Holandija je čekala sve do prvostepene presude sratku mladiću i sad ko fol spremni isplatiti i to da članovi potpišu da nikad više neće potraživati odštetu. Ponuda je sramna tamam koliko i slavlje holandskih vojnika i oficira sa počiniteljima genocida. Nipošto ne pristajati nego dobre međunarodne advokate da im ogule kožu za odštetu i saučešće u zločinu.
Ovde ste zaboravili navest da se ova odsteta svodi samo na one stradale osobe koje su bile u bazi ili compound Dutchbat 13og jula. Ne za sve zrtve srebrenickog genocida.
Jest, naknadno dodano u tekst, prvobitno nije pisalo. Radi se o 350 zrtava ubijeno 13jula
Nipošto ne podnosite zahtjev za tu mizeriju i poniženje. Pošto je Mladić osuđen za genocid a holandski vojnici su s njim pili i slavili smatraju se saučesnicima tako da je Holandija svjesna da će ošteta porodicama žrtava i nasljednicima biti mnogo veća i da treba trajati kroz duži vremenski period. Njemačka i dan danas plaća odštetu jevrejima.