{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić za Klix.ba: Počinju loši dani za kriminalce, oduzet ćemo opljačkano u 20 godina

6.6.2014. u 07:55
487
220
Nikšić za Klix.ba: Počinju loši dani za kriminalce, oduzet ćemo opljačkano u 20 godina
487
Nikšić za Klix.ba: Počinju loši dani za kriminalce, oduzet ćemo opljačkano u 20 godina
Nermin Nikšić: Ponosan sam što smo ispunili ono što smo obećali
Ovo je početak loših dana za kriminalce, kazao je u razgovoru za Klix.ba premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić nakon što je Dom naroda Parlamenta FBiH na jučerašnjoj sjednici usvojio set antikoruptivnih zakona kojima je vlada premijera Nermina Nikšića najavila odlučnu borbu protiv korupcije, organiziranog i drugih oblika teškog kriminala u većem bh. entitetu.
Nikšić je rekao da je jučer zaista bio historijski dan za građane FBiH.

"Ponosan sam što smo ispunili ono što smo obećali unatoč svim opstrukcijama kojim smo u ove tri godine bili izloženi. Na ovaj način potvrdilo se da je pravna država ipak jača od svih kriminalnih lobija koji su činili sve da spriječe usvajanje ovih zakona. Ovo je početak loših dana za kriminalce koji sada imaju razloga za strah jer ćemo uskoro uspostaviti moćne institucije koji će moći efikasno i brzo procesuirati kriminal i oduzimati ono što je pljačkano od građana u proteklih 20 godina", kazao je Nikšić za Klix.ba.

Pred Vladom FBiH je, kako je rekao, veliki posao na uspostavljanju posebnog odjela Tužilaštva FBiH i Vrhovnog suda te agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

"Vlada će dati punu podršku ovim pravosudnim institucijama da što prije počnu s radom i očekujem da Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH imenuje stručne, hrabre i odlučne tužioce i sudije koji će se uhvatiti u koštac s najtežim slučajevima korupcije i organizovanog kriminala. Na ovaj način BiH je počela s ispunjavanjem uslova na našem putu ka Evropskoj uniji (EU) koji se tiču poglavlja koji se odnose na borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala", poručio je Nikšić, te uputio riječi zahvale:

"Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovom velikom poslu jer se radi o mandatnim zakonima. Čestitam parlamentarcima koji su prepoznali značaj ovih zakona i dali svoju podršku njihovom usvajanju. Također, želim se zahvaliti sindikatima, udruženjima penzionera te boračkim udruženjima koji nisu odustali od zahtjeva za donošenje ovih zakona i čija podrška njihovom usvajanju je nemjerljiva".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: