{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Ovo je veoma bitan dan za Federaciju BiH

F
5.6.2014. u 18:00
75
71
Nikšić: Ovo je veoma bitan dan za Federaciju BiH
75
Nikšić: Ovo je veoma bitan dan za Federaciju BiH
"Danas je veoma bitan dan za Federaciju, jer je na današnjoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta usvojen set antikoruptivnih zakona. Nakon ovoga mislim da što se tiče borbe protiv korupcije i kriminala ništa više ne bi trebalo biti isto u Federaciji BiH", kazao je za Agenciju FENA Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH.
S obzirom na to da je ove zakone odobrio i Predstavnički dom, mogu stupiti na snagu.

To su Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, odgovarajuće izmjene ili dopune Zakona o krivičnom postupku i Zakona o sudovima te novi federalni zakon o prekršajima.

Ovim povodom federalni premijer Nikšić zahvalio se svima koji su učestvovali i u kreiranju i u donošenju ovih zakona, na kojima se radilo gotovo tri godine.

"Ovo su zaista mandatni zakoni", kaže Nikšić.

Usvajanjem seta antikoruptivnih zakona, po njegovim riječima, stvoreni su alati i instrumenti koji će omogućiti pravosudnim organima da znaju ko je taj ko je zadužen za istraživanje i procesuiranje i ko je taj ko je zadužen za vođenje postupka suđenja u slučajevima korupcije i kriminala.

"Ovo je ono što su građani od nas očekivali i tražili, te su napokon u oba doma Parlamenta Federacije BiH antikoruptivni zakoni dobili podršku i praktično nema prepreka da se odjel tužilaštva i odjel suda, kao i agencija za upravljanje oduzetom imovinom formiraju i rade u punom kapacitetu", kazao je u izjavi za Fenu federalni premijer Nermin Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: