{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Spremni smo razgovarati o deblokadi rada elektroprenosa

F
21.10.2011. u 11:29
0
5
Nikšić: Spremni smo razgovarati o deblokadi rada elektroprenosa
0
Nikšić: Spremni smo razgovarati o deblokadi rada elektroprenosa
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odavno je spremna razgovorati s predstavnicima Vlade Republike Srpske oko rješavanja niza otvorenih pitanja, među kojim je i deblokiranje rada Elektroprenosa BiH, a to je jako dobro poznato i premijeru Republike Srpske Aleksandru Džombiću, izjavio je danas Feni federalni premijer Nermin Nikšić.
"Dosad, međutim, još nismo dobili bilo kakav zvaničan odgovor. Smatramo da nikakvo rješenje vezano za Elektroprenos ne možemo postići komunicirajući putem medija, a pogotovo ako u tim nastupima preovladavaju ultimativni tonovi", poručuje premijer Nikšić.

On naglašava da je Vlada već pokazala da nije spremna djelovati na takav način i izvjesno je da od ovog principijelnog stava neće odustati.

Zajednički interes svih građana BiH, države i oba entiteta je da Elektroprenos BiH funkcionira kao uspješna i profitabilna kompanija.

"Vjerujemo da taj cilj nije teško postići, ako bude volje da se poslovanje i funkcioniranje kompanije vrati u okvire zakona, za šta se Vlada FBiH odlučno zalaže", izjavio je za Fenu federalni premijer Nermin Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: