Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Premijer Nikšić se ipak ponio kao čovjek. Ne zaboravite da taj isti Aluminij već od rata ne dozvoljava nikome iz Vlade FBiH da udje u njihov krug. Sada, kada su pokradeni, kada su napravljeni milionski dugovi. Ipak, premijer Nikšić pokazuje da mu je stalo do tih radnika i njihovih radnih mjesta!
Nermin Nikšić je pokazao kako se brine o radnicima, a to najbolje znaju radnici Granita. Imam amidzu dole zaposlenog, i kaze da im je mnogo pomogao, i da su im sada uplate plata i doprinosa redovne
Treba naci fino one koji su stvorili ovolike dugove i kazniti ih. Radnici ispastaju zbog tudjih lopovluka.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
problemi aluminija nisu od jucer i za to su krive bivse uprave i vlasti i zato neko morta odgovarati, niksic i ova vlada ipak pokusavaju da poprave stanje i isprave tudje greske
Dobro je pa jos uvijek imamo politicare kao sto je premier Niksic. Do sada je pokazao da je spreman svima koji zatraze pruziti podrsku i da ovu vladu vodi na zaista sjajan nacin !!
i to par mjeseci pred izbore...koja slucajnost...politicari su najvece kurve...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Do sada se nije desilo da Vlada nije bila uz radnike,uz gradjane.Premijer je do sada podrzao sve firme,pomogao novcanim sredstvima ljude gdje je to bilo moguce, povecao je penzije i cuje svaki prijedlog,incijativu,zahtjev.svaka cast.
Konjuh je danas krenuo s proizvodnjom!! Ono što su godinama uništavali sistemski zelenaši iz Bakirove mafijaške organizacije diglo se na noge. Naprijed Nikšiću i s ostalim gigantima, ehh to je znak da se može kad postoji volja i znanje!
aahihihihih...kako hrvati prcaju bosnjake....ima da placate hravtima racune za struju i penzije dok ne pocrkate :)))))
Najbolja godina za rad je svaka četvrta (izborna) godina. Sve vlade rade, ministri se ubiše, premijer trči na sve strane, plate se smanjuje....za poželit.
Pokaži Nikšiću da se može! Radnici konačno imaju podršku! Za stanje hercegovačkog diva je direktno odgovoran Dragan Čović koji je godinama izvlačio pare iz Alminija i punio stranačke fondove, kupovao sebi glasove i omogućavao kriminalnoj hobotnici HDz-a da bezbrižno ordinira
Aluminij je samo jedna u redu firmi u kojoj premier Niksic rijesava stanje. Ipak htjeli priznati ili ne, covjek je ipak pokazao trud i volju da svima koji su mu se obratili pruzi pomoc.
Koliko je samo sindikata firmih koje su u velikim dugovima imalo sastanak sa Niksicem pa je on podnio preko 150 krivicnih prijava i nijedna nije procesuirana. Pravda treba izaci na vidjelo.
Premijer Niksic je pokazao svoju spremnost i otvorenost za razgovore sa sindikatima i radnicima koji traze svoja prava i pokusavaju doci do rjesenja problema u svojim firmama. To ni jedan politicar do sada nije pokazao. A kroz te razgovore zajednickim snagama dolaze do ideja kako rijesiti probleme... Svka cast na tome....
kadrovi HDZ-a su unistili ovu kompaniju i probleme ostavili drugima da ih rjesavaju, bivsi direktor je primao platu po 10000 KM a firmu je gurao u propas a danas radnici nemaju nista, sve to treba procesuirati i poslati na zasluzenu robiju
Nisam ni sumnjao u Vladu FBiH, i pretpostavljao sam da ce oni stati uz Aluminij, a i ko ce drugo nego oni.
Pa sta smo drugo mogli ocekivati od premiera i vlade nego da pomogne Aluminiju.Iako je ovo kompanija koja je bila zrtva dugogodisnje krade ,ipak se naslo rijesenje za saniranje dugova. Svaka cast !!
Bar je nekome stalo do spasa i opstanka preuzeca u ovoj zemlji
radnici su nezadovoljni, odinama ističu probleme i niko ih nije ni saslušao, a kamoli pokušao da rješava probleme... i ovaj nikšić našao da obećava par mjeseci prije izbora... pa ko ce jos normalan povjerovati u prazna obecanaj par mejseci pred izbore, da je htjeo (mogao znao umio) uradio bi to na pocetku mandata a ne sad na kraju... niksice kupi svoje stvari i odlazi. DOSTA NAM JE LAZNIH OBECANJA
Da Vlada FBiH nije stala uz Aluminij, od te firme vise nista ne bi bilo, i onda bi opet svi za to krivili Vladu, a koja zapravo tu uopste ne bi bila ni duzna ni kriva.
Kazu da Vlada nista ne radi, pa kako ce i raditi kada su prethodne Vlade ostavile ovako lose stanje u preduzecima, koje ova vlast mora a ispravlja. Nije ovo samo slucaj sa Aluminijem u kome su tenderima krali koliko su stigli nego i u mnogim drugim, te zbog toga svu podrsku treba dati i ovim radnicima a i premijeru i Vladi.
Premijer jos jednom pokazao kako se vodi briga o radnicima ! Dok su ostali doveli ih u ovu situaciju