Komentari (237)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
penzioneri zasluzuju i vise ali i ovoj dobro sto je vlada uradila, ipak u ovoj krizi su povecali dva puta penzije za manje od tri godine mandata sto je za svaku pohvalu
...jašte...eno mi komšo naručio cayenna...
...jbg...sad ti moraju "potopiti" komentar...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Generalno, ovo i nije potez za pohvalit jer ovo je trebalo radit konstantno i to sve Vlade koje su bile do sad i one koje će dolaziti, ali kad imaš ovo što imamo mi (mislim stanje u državi) bolje išta nego ništa! I 5% dobro dođe pa makar to bilo i 15 KM na najniže!
I zaboravio sam reći da je neophodna reforma penzionog sistema, pa da se ove najniže penzije povečavaju češće i brže!
Ja bih zamijenio na pola godine primanja penzionera i funkcionera... a neka ostanu raditi što rade
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Komentirajući upit u vezi sa tvrdnjama predstavnika vojnih penzionera da ih Vlada diskriminira, federalni premijer je izrazio razumijevanje za želje svih da im materijalni status bude bolji, podsjećajući da je prosječna penzija pod povoljnijim uvjetima veća od prosječne starosne penzije.
To je praktično drugo povećanje u mandatu ove Vlade FBiH - kazao je federalni premijer, precizirajući da će januarska penzija koja ide u prvoj sedmici februara biti povećana za pet posto, te da će se i nadalje nastaviti provoditi aktivnosti na tom planu i raditi na poboljšanju statusa penzionera u FBiH.
Savezi pozdravljaju napore Vlade Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, koja je tri puta predlagala ovaj zakon u prethodne tri godine i time pokazala jasnu volju da uspostavi sistem i pravnu državu.
Pa malo je ovo povecanje ali opet je bolje nego da je smanjeno za 5% sto je bila praksa prethodnih vlada, da otkidaju od usta najosjetljivijim skupinama gradjana.
Oj što ne živim u Belgiji pa da me boli k***c ko je vlast, da živim i radim, da mi je dobro onako insanski, a ne hajvanski
da nema SDA, Budimira, Izetbegovića, govana ovakvih ili onakvih
Koliko toliko dobro je važno je da se u ova teška vremena penzija povećava pa makar to bilo i 5 %...
kako god pogledas bolje je i ovo povecanje nego da ga nije bilo nikako kao sto je to bio slucaj kod prijasnjih vlada
Nakon toliko godine stagniranja visine penzija, one su napokon povecane i to u ovako teskim uslovima.
Drago mi je da SDP ima dokaz da je nesto uradio, a sto je najbitnije pomogli su penzionerima, od kojih ostali samo kradu!
SDP nastavlja svoju propagandu..u izbornoj godini rade ovakve poteze...DNO DNA !!!
Ma nije to ništa sa onime što će SDA sada raditi, presjecati zelene vrpce na otvaranjima i obnavljanjima klupa u parku, krpljenjem rupa na cesti, postavljanjima kamena temeljaca (na kojima će se uhvatiti budž..), zasađivanjem drveća, itd.. ako ne vjerujete ..pitajte Nećka Koldžu, on je Majstor za ovakve 'Investicione zahvate'
Povecao Dodik penzije 3% ovaj nas trut 5% ko eto oni misle na narod a svi znamo sta oni misle.......
Gledam komentare i ne mogu sebi doci koliko zlobnih ljudi ima u nasoj drzavi. Odjednom ne valja sto su povecane penzije jer je to uradio SDP. Mene sto se tice, hvala im i moj glas imaju i u oktobru.
pa malo je 5% vidis, jer ide penzionerima, obicnim ljudima. bolje bi bilo da se Fahru daju pare da izgradi toranj jos jedan, da se plati koje pice Avdicu i bili bi nacionalni heroji u medijima
Zasto se cudis komentarima, kod nas je poznata ona nije bitno sta je uradio nego ko je uradio .... zasto reci svaka cast, obecao je i ispunio, valjda je nas narod navikao da se nista ne ispunjava, nista ne pomice ... zalosno.
Ovo je nista kako je bilo za vrijeme nase SDA, sve smo imali na vrijeme, ovaj SDP unisti sve sto smo zapoceli
al ste i imali sve na vrijeme, hahah. Dobro za vas je ionako vrijeme samo cinjenica koja se ponekad pomene s obzirom da vam je trebalo 20 godina da nesto zapocnete
Jesi dobro ti, pa oni iz SDA nisu povecali nista osim svojih kuca, vikendica i dzepova. Svasta na ovom klixu...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
rahmetli predsjednik Alija, pa premijer Hadžipašić su bili ljudine, a ovo sve je talašika
Kako nisu, u crno nas zavili :P Alija podijelio, Hadžipašić privatizacijom uništio Pa sjećaš li se feroelektra???
Haveru, ti malkice 'izgorio po glavi' pa ovo govoriš? Kol'ka je dnevnica, jesil' dobio petaka od Zukiće, haj matere ti potvrdi?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bjezi Niksicu,kako te nije stid da povecas samo za 5 %, jos malo,proci ce i vase.
Neka ste nam vi u posljednjih 20 godina omogucili da imamo vece penzije,pa prije Niksica je razni Brankovici,Mujezinovici i ostali kriminalni sljam nisu povecali ni za 0.1 %,a privredu ste unistili toliko da je ovo povecanje od 10% naucna fantastika.Jos jednom Niksicu bravo!