{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Deficit je 655 miliona KM, ali zadužit ćemo se ponovo kod MMF-a

S
21.11.2013. u 12:37
3
294
Nikšić: Deficit je 655 miliona KM, ali zadužit ćemo se ponovo kod MMF-a
3
Nikšić: Deficit je 655 miliona KM, ali zadužit ćemo se ponovo kod MMF-a
Nermin NIkšić (Foto: Klix.ba)
Federalni premijer Nermin Nikšić predstavio je danas poslanicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Nacrt budžeta za 2014. godinu u iznosu od 2.357.715.456 KM, kojim je predviđen rekordan deficit od 655 miliona KM i isplata unutrašnjeg i vanjskog duga od 976 miliona KM.
Nikšić je pozvao poslanike da usvoje Nacrt budžeta, navodeći da je rekordan iznos otplate duga u 2014. godini rezultat zaduživanja do 2010. godine.

On je rekao da će se nastojati da deficit bude pokriven novim zaduženjem kod MMF-a, sredstvima Svjetske banke, domaćim pozajmljivanjem odnosno, emisijom trezorskih zapisa.

Nikšić kaže da će prihodi od javnih preduzeća i kantona u narednoj godini biti manji.

"Naredna tranša MMF-a će zavisiti od usvajanja budžeta do 9. decembra. Ukoliko budžet ne bude usvojen do tada, ostajemo bez tranše i tada ćemo sigurno ugroziti finansiranje i moraćemo praviti rebalans", istakao je Nikšić.

Nakon tri godine mandata, kaže Nikšić, sada se govori o finansiranju razvojnih projekata, što je, kako je ocijenio, napredak.

Predsjednik Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Omer Vatrić napomenuo je da je iz MMF-a naznačeno da budžet treba usvojiti do 9. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: