Posvećen Cvetkoviću
0

Nikola Špirić odbio da se sastane sa katarskim emirom

SRNA
Nikola Špirić
Nikola Špirić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izrazio je zadovoljstvo što danas u Sarajevu boravi katarski emir Hamad bin Halif Al-Tani, ocijenivši da je protokol ove posjete poluprivatan, zbog čega se neće sastati sa katarskim emirom.

"Danas sam posvećen posjeti premijera Srbije Mirka Cvetkovića BiH", rekao je Špirić na konferenciji za novinare i dodao da nije čovjek koji odgovara na poluprivatne protokole.

   On je poručio da kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH na vrijeme mora biti uključen u protokole, ukoliko u BiH dolaze bitni ljudi.

   "Ako neko misli da može da me pozove kad mu padne na pamet, u velikoj je zabludi", rekao je Špirić.

   Precizirajući da je u protokolu navedeno da će se sa katarskim emirom sastati "delegacija Vijeća ministara" Špirić je konstatovao da on nije delegacija, već predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

   "U BiH postoje ljudi koji prave privatne protokole i koji bi da imaju privatnu državu, ali to im je uzalud", zaključio je Špirić.

   Špirić je danas u Sarajevu razgovarao sa predsjednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem, koji boravi u zvaničnoj posjeti BiH, a potom su se njih dvojica obratili učesnicima Poslovnog foruma dvije zemlje.