Mirko Cvetković
0

"Nema budućnosti bez dobrosusjedskih odnosa u regionu"

FENA
Mirko Cvetković (Foto: Fotoservis)
Mirko Cvetković (Foto: Fotoservis)
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović susreo se danas u Sarajevu sa predsjednikom Vlade Republike Srbije Mirkom Cvetkovićem koji je nakon sastanka kazao novinarima da je svrha njegovog dolaska u BiH održati kontinuitet kontakata na viskom političkom nivou.

"Svrha je da pokažem da Srbija smatra da bez dobrosusjedskih odnosa i saradnje u regionu nema budućnosti ni za jednu zemlju, da je trenutak da krenemo ozbiljnim koracima u pravcu pomirenja. Čini mi se da su moje poruke naišle na plodno tlo. Vjerovatno postoje i drugačija mišljenja, ali sam duboko ubijeđen da su takva mišljenja u manjini i upravo takva mišljenja daju vrstu impulsa da se nastavi s politikom koja je u osnovi proevropska politika, to je politika koju vodi Vlada Republike Srbije", kazao je Cvetković.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izrazio je zadovoljstvo zbog današnjem susreta sa Cvetkovićem, između ostalog, zbog toga što je Srbija država potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma, država koja ima među najvećim trgovinskim razmjenama s BiH, te zbog toga „što mislim da svi u regionu osjećaju dobru namjeru sadašnjeg rukovodstva Srbije za pomirenje, bolje odnose, ekonomsku suradnju, zajednički put u ovom slučaju Srbije i BiH prema EU“.

"Kontinuitet posjeta na visokom nivou BiH i Srbije mnogo znači za naše zajedničke korake naprijed", kazao je Radmanović.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković predvodi srbijansku delegaciju u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti BiH, a u okviru te posjete razgovarao je i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, parlamentarnom delegacijom BiH, a susreo se i sa grupom poslovnih ljudi iz BiH i Srbije.