{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić se susreo s premijerima Makedonije, Hrvatske i Srbije

F
14.5.2010. u 17:55
0
6
Špirić se susreo s premijerima Makedonije, Hrvatske i Srbije
0
Špirić se susreo s premijerima Makedonije, Hrvatske i Srbije
Nikola Špirić (Foto: Arhiv)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić danas je u Zagrebu imao bilateralne sastanke s predsjednicima vlada Makedonije Nikolom Gruevskim, Hrvatske Jadrankom Kosor i Srbije Mirkom Cvetkovićem.
Predsjedavajući Špirić je na sastanku s premijerom Gruevskim ocijenio da su bilateralni odnosi između BiH i Makedonije dobri, bez ijednog otvorenog pitanja, ali da ih ne prati ekonomska saradnja.

Predsjedavajući Špirić je pozvao premijera Gruevskog u posjetu BiH. Makedonski premijer je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, pogotovo u svjetlu činjenice da trenutno postoji set sporazuma pripremljenih za potpisivanje, kojima će biti ojačana bilateralna saradnja između dvije zemlje u svim domenima.

Predsjedavajući Špirić i premijerka Kosor razgovarali su o održavanju zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade RH. Dogovoreno je da zajedničke sjednice budu održane naizmjenično u Hrvatskoj i BiH.

Sagovornici su obostrano izrazili nadu da će već na prvoj takvoj sjednici, koja bi trebalo da bude održana u junu u Hrvatskoj, biti riješena neka otvorena pitanja.

Predsjedavajući Špirić je također istakao važnost rada na zaključivanju sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške.

Na sastanku je istaknuto da je ovo pitanje od velike važnosti za obje zemlje.

Na sastanku s premijerom Cvetkovićem razgovarano je o stanju bilateralnih odnosa između BiH i Republike Srbije, kao i euroatlantskim integracionim procesima. Predsjedavajući Špirić je pozvao premijera Cvetkovića u posjetu BiH. Predsjednik Vlade Srbije je sa zadovoljstvom prihvatio poziv za posjetu BiH, koja bi trebalo da bude realizovana u julu, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: