{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nije sramota tražiti savjet stručnjaka za svoje dijete

S
21.10.2010. u 10:17
0
0
Nije sramota tražiti savjet stručnjaka za svoje dijete
0
Ovaj put govorimo o konkretnim odgojnim sugestijama. Potrebno je razgovarati sa djecom i zadovoljavati njihovu radoznalost u skladu sa uzrastom, željama, potrebama i mogućnostima. Iznad svega, potrebno je njegovati odnose sa školom i zajednicom, jer tamo uvijek dobijate povratne informacije o razvoju vašeg djeteta.


Pedagogica Mirsada Tukulija konstatuje da nije sramota tražiti savjet stručnjaka kako biste pomogli sopstvenom djetetu. Svako dijete je dobro u nečemu, treba ga podržavati i objektivno sagledati šta može. Također, potrebno je poznavati mogućnosti djeteta. Nikada ne treba upoređivati dijete sa drugom djecom, jer je svako dijete ličnost i može se razviti kroz rad.

Iako je projekat "Odličan, 5 plus" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: