{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Nije bilo kiše: Požar u Jablanici se širi ka masivu Čvrsnice i općini Konjic

Piše: D. B./Klix.ba
10.8.2013. u 08:20
0
23
Nije bilo kiše: Požar u Jablanici se širi ka masivu Čvrsnice i općini Konjic
0
Nije bilo kiše: Požar u Jablanici se širi ka masivu Čvrsnice i općini Konjic
Foto: Naid Keskin
Jutrošnja situacija na požarištima nije promijenjena u odnosu na jučerašnji dan, a tome pridonosi i oblačno vrijeme. Putna komunikacija M17 je zasad sigurna, no, požar u rejonu Čvrsnice i Draganjske planine se nekontrolisano širi.
"Zajvaljujući vremenskim uslovima u odnosu na jučerašnji dan situacija je jutros nepromijenjena, međutim, palo je tek nekoliko kapi kiše. Požar iznad putne komunikacije M17 ne prijeti stambenim objektima i željezničkoj pruzi, ali drugi požar se nekontrolisano širi i ide prema masivu Čvrsnice. Požar u rejonu Draganjske planine se u svom centralnom dijelu raširio prema Riječicama i ide prema općini Konjic, kao i prema Babinom Potoku. Krak prema Dragan Selu miruje na određenoj daljini i ne prijeti kućama", izjavio je v.d. direktor vatrogasnog društva Jablanica Omer Drežnjak..

Možda i najveći problem u gašenju požara je izuzetno težak teren, a mogu mu pristupiti samo oni koji ga već poznaju.

"Imamo tek pet vatrogasaca, mi smo javna ustanova, Taj dio gdje su požari je izuzetno težak teren. MI imamo i 15 ljudi iz lokalnog stanovništva, ali oni znaju teren. Primjer teškog terena je iznad putne komunikacije, gdje ljudska noga nikad nije kročila. Ne možemo dovesti ljude sa strane i tako izazivati nesreću. Teren je izuzetno težak i mi ocjenjujemo situaciju. Niko nas nikad nije odbio, kolege iz drugih općina su nam uvijek bile na raspolaganju", dodao je Drežnjak

S obzirom na vremensku prognozu, vatrogasci očekuju miran dan.

"Helikopter je stalno ovdje, a s obzirom na vremenske prognoze, očekujem da ćemo danas imati miran dan", završio je Drežnjak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: