{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca požari kod Jablanice se smiruju

10.8.2013. u 14:43
0
22
Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca požari kod Jablanice se smiruju
0
Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca požari kod Jablanice se smiruju
Foto: Arhiv
Situacija s požarištima na području Jablanice mnogo je bolja u odnosu na sinoć i jutros, jer su vatrogasci uz povoljne vremenske uvjete uspjeli obaviti dobar posao.
Vatrogasci su posebno zadovoljni situacijom na požarištu koje je prijetilo putnoj komunikaciji i naseljenom mjestu Donja Jablanica.

"Oprezan sam u izjavama kada je riječ o ovom terenu, jer se situacija mijenja doslovno za pet minuta. Međutim, trenutna situacija je takva da sam ja zadovoljan. Požar iznad putne komunikacije je još uvijek aktivan i ide ka masivu Čvrsnice, ali krak koji ide prema Donjoj Jablanici je skoro saniran. Svi džepovi su pogašeni, a tu je i dežurna ekipa koja stalno radi na tom terenu kako bi pravovremeno reagovala u slučaju jakog vjetra, koji i sada puše. Nažalost, zbog vjetra ne možemo koristiti helikoptere. Međutim, vremenski uslovi nam odgovaraju kada je riječ o sprečavanju širenja požara, iako kiše nije bilo", izjavio je za portal Klix.ba Omer Drežnjak, v.d. direktora Vatrogasnog društva Jablanica.

Mnogo bollja situacija na terenu je i u rejonu Draganjske planine.

"Kada govorimo o požaru u Draganjskoj planini, situacija je 70 posto bolja nego jutros. Požar je u nekoliko pravaca saniran, zaustavljeno je njegovo napredovanje prema Konjicu i Babinom Potoku, a spašena su i dva objekta u tom dijelu. Tu imamo oko 35 ljudi koji stalno dežuraju i sada možemo slobodno reći da smo puno zadovoljniji nego sinoć u 20 sati, kada smo imali mnogo lošiju situaciju", završio je Drežnjak.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: