{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca požari kod Jablanice se smiruju

10.8.2013. u 14:43
0
22
Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca požari kod Jablanice se smiruju
0
Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca požari kod Jablanice se smiruju
Foto: Arhiv
Situacija s požarištima na području Jablanice mnogo je bolja u odnosu na sinoć i jutros, jer su vatrogasci uz povoljne vremenske uvjete uspjeli obaviti dobar posao.
Vatrogasci su posebno zadovoljni situacijom na požarištu koje je prijetilo putnoj komunikaciji i naseljenom mjestu Donja Jablanica.

"Oprezan sam u izjavama kada je riječ o ovom terenu, jer se situacija mijenja doslovno za pet minuta. Međutim, trenutna situacija je takva da sam ja zadovoljan. Požar iznad putne komunikacije je još uvijek aktivan i ide ka masivu Čvrsnice, ali krak koji ide prema Donjoj Jablanici je skoro saniran. Svi džepovi su pogašeni, a tu je i dežurna ekipa koja stalno radi na tom terenu kako bi pravovremeno reagovala u slučaju jakog vjetra, koji i sada puše. Nažalost, zbog vjetra ne možemo koristiti helikoptere. Međutim, vremenski uslovi nam odgovaraju kada je riječ o sprečavanju širenja požara, iako kiše nije bilo", izjavio je za portal Klix.ba Omer Drežnjak, v.d. direktora Vatrogasnog društva Jablanica.

Mnogo bollja situacija na terenu je i u rejonu Draganjske planine.

"Kada govorimo o požaru u Draganjskoj planini, situacija je 70 posto bolja nego jutros. Požar je u nekoliko pravaca saniran, zaustavljeno je njegovo napredovanje prema Konjicu i Babinom Potoku, a spašena su i dva objekta u tom dijelu. Tu imamo oko 35 ljudi koji stalno dežuraju i sada možemo slobodno reći da smo puno zadovoljniji nego sinoć u 20 sati, kada smo imali mnogo lošiju situaciju", završio je Drežnjak.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: