{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jablanica: Požar ne prijeti naseljima i putu M17, situacija povoljnija nego ranije

14.8.2013. u 08:29
0
3
Jablanica: Požar ne prijeti naseljima i putu M17, situacija povoljnija nego ranije
0
Jablanica: Požar ne prijeti naseljima i putu M17, situacija povoljnija nego ranije
Foto: Klix.ba
Situacija na požarištima u Jablanici dosta je povoljnija nego ranije, a vatra više ne prijeti naseljima i putu M17. Vatrogasci, lokalno stanovništvo i helikopter OS BiH uspješno sprečavaju širenje požara.
Požar iznad puta M17 danas više nije problematičan, a radi se na sprečavanju njegovog širenja prema planini Plasi i masivu Čvrsnice.

"Požar iznad putne komunikacije M17 više ne prijeti ni naseljenim mjestima ni putnoj komunikaciji. Što se tiče požara koji idu prema planini Plasi i masivu Čvrsnice, njih gasimo od jutros uz pomoć helikoptera OS BiH, Na terenu je i dvadesetak pripadnika sportskih društava i udruženja, koji pomažu da očistimo ovaj teren i da ne dozvolimo širenje vatrene stihije ni u kojem pravcu", izjavio je za portal Klix.ba Omer Drežnjak, v.d. komandanta Vatrogasne jedinice Jablanica.

Kada je riječ o požaru na području Draganjske planine, lokalno stanovništvo prirodnim branama uspijeva spriječiti širenje požara ka Rečicama i Konjicu.

"Višednevni požar u rejonu Draganjske planine i danas gasimo pomoću jednog helikoptera OS BiH. Na tom području ima nekoliko vatrenih tačaka koje prijete da ponovo ugroze pravac prema Rečicama, a tu također imamo lokalno stanovništvo koje pravi prirodne brane i tako sprečava širenje požara prema Rečicama i Konjicu. U konačnici, stanje je puno povoljnije nego prije", kazao je Drežnjak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: