{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jablanica: Požar ne prijeti naseljima i putu M17, situacija povoljnija nego ranije

14.8.2013. u 08:29
0
3
Jablanica: Požar ne prijeti naseljima i putu M17, situacija povoljnija nego ranije
0
Jablanica: Požar ne prijeti naseljima i putu M17, situacija povoljnija nego ranije
Foto: Klix.ba
Situacija na požarištima u Jablanici dosta je povoljnija nego ranije, a vatra više ne prijeti naseljima i putu M17. Vatrogasci, lokalno stanovništvo i helikopter OS BiH uspješno sprečavaju širenje požara.
Požar iznad puta M17 danas više nije problematičan, a radi se na sprečavanju njegovog širenja prema planini Plasi i masivu Čvrsnice.

"Požar iznad putne komunikacije M17 više ne prijeti ni naseljenim mjestima ni putnoj komunikaciji. Što se tiče požara koji idu prema planini Plasi i masivu Čvrsnice, njih gasimo od jutros uz pomoć helikoptera OS BiH, Na terenu je i dvadesetak pripadnika sportskih društava i udruženja, koji pomažu da očistimo ovaj teren i da ne dozvolimo širenje vatrene stihije ni u kojem pravcu", izjavio je za portal Klix.ba Omer Drežnjak, v.d. komandanta Vatrogasne jedinice Jablanica.

Kada je riječ o požaru na području Draganjske planine, lokalno stanovništvo prirodnim branama uspijeva spriječiti širenje požara ka Rečicama i Konjicu.

"Višednevni požar u rejonu Draganjske planine i danas gasimo pomoću jednog helikoptera OS BiH. Na tom području ima nekoliko vatrenih tačaka koje prijete da ponovo ugroze pravac prema Rečicama, a tu također imamo lokalno stanovništvo koje pravi prirodne brane i tako sprečava širenje požara prema Rečicama i Konjicu. U konačnici, stanje je puno povoljnije nego prije", kazao je Drežnjak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: