Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakvo crno izjednačavanje zaposlenih i nezaposlenih majki. U septembru je u RS-u zatvoreno 15 osnovnih škola.
Bravo tako treba!!! Republika Srpska!!!
Očišćen entitet od Bošnjaka i Hrvata. Jel ti lijepo sad ? Jel to blagostanje ?
Nije ociscen a ima vise bosnjaka i hrvata u R.S. nego srba u federaciji.
Napredujemo svaki dan sve vise , svaka cast !
vrijeme je da se selimo u RS, eto do čega je došlo
HAHAHAHAHA! Dakle... RS ce radnicima (i radnicama) uzeti od ono malo osiguranja od nezaposlenosti i dati to onima koji ne rade nista drugo nego prave djecu. Efektivno, radnici ce da finansiraju troskove tudjeg karanja. Ugrubo... Brakova u BiH je u 2016. oko 19000, beba oko 29000. RS recimo da je oko trecina toga. Dakle 6300 brakova i oko 10000 beba. 10000 beba x 405 KM x 12 mjeseci = 48600000 KM Tj. 40.2 miliona KM vise u odnosu na sadasnji doplatak od 70 KM.
Broj zaposlenih u RS-u je 257740. Prosjecna plata neto je oko 830 KM, bruto znaci oko 1341. Od toga je 1% 13.4 KM. Od tih 1% krademo 0.2 procentna boda i imamo 10.72 KM. Puta 257740 zaposlenih izadje 2765228. Mjesecno. Puta 12 mjeseci to je 33182746 KM. A treba nam 40200000 KM. Tj. Fali jedno 7 miliona godisnje pa da ta nova mjera, ocito zamisljena za povecanje nataliteta, ne poveca natalitet ni za jednu bebu. Jer su brojke beba bazirane na trenutnim.
@geraldklix Cak i ako se uzmu TACNE brojke od prosle godine i tadasnje 9452 bebe... umjesto zaokruzenih 10000... Opet fali 4.8 miliona KM u budzetu. A od osiguranika je oteto 33 miliona. Mahom od ljudi koji nemaju bebe nego ili imaju odrasliju djecu ili nemaju djece - jer doplatak ide samo 12 tj. 18 mjeseci a radi se 40 godina. Da imaju po cetvoro djece - to je opet tek 10% zaposlenih. Tj. 4 godine doplatka. Da bi finansirali tudje karanje.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gdje ste iza Federacije a Dodo se dize svakim danom sve vise.Bljuc
Jedina koja je ostala cista od zlocina i genocida,a ipak je svi mrze.Bit ce ona na svakom mjestu ubuduce.Hvala momcima koji su postavili na internet snimak https://www.youtube.com/watch?v=BuAt2frdLjM
Nesto slicno uradila Crna Gora. Jednu godinu imali para i fertik. Pa RS nema para za hljeba. Sta vam je ljudi. To je samo predizborni trik.
Nema RS ni za tu godinu. Mozda da pokradu sve ono sto imaju od osiguranja za zastitu od nezaposlenosti... pa da se ispostavi deficit tu... Pa da prestanu placati nezaposlenima zdravstveno i ako ko slucajno prima "socijalnu pomoc" od biroa. Pa da umjesto teoretskih beba dobijemo nekih 125000 nezaposlenih bez zdravstvene zastite. Hmm... Ko li ce platiti njihovo lijecenje?
Sad ce se vlahinjice vise ghuzit
Koja samo šuplja hahahahahah Ne mogu vlasi prebacit ni preko 100KM... a o 400KM sanjaju i njihovi zaposleni.. Tako im dobar standard da iz Lukavice i Istočnog Sarajeva većina na poso ide u Šeher Sarajevo :) . Za čas preko Vraca i Dobrinje , svako jutro i veče povratak.
Ovako Mile jebe opoziciju koja glupa ko kurac..opet Mile zuce izbore....srbi gotoviste Mile vas guzi bez vazelina...ali neka vi ste navikli....i nas Bake poceo stice on Mileta
Ovaj duduk ne vadi im ga!! Kaze da ima u planu i metro liniju Romanija-Zvirnik
70 maraka dobijale :O pa to jedva da pelene pokrije i par hapica, majko draga
Kaka drzava taki i doplatci.
U stvari ce se 70,00 naknada ce da se smanji na 25,00KM. To ce proci ne zapazeno radi obiljezavanja krsne slave Republike Srpske i tjeranja inata. Medijska pokrivenost ujdurme će imati prioriet u odnosu na spomenuto smanjenje naknada.
Ne reci triput.
Zar nije dobro biti žena? 400 maraka mjesečno samo jer postojiš? Mogli bi im uvesti i neku naknadu za disanje? I naknadu za nasilje u porodici jer im je neko opalio čvoku?