{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezapamćene poplave u USK nanijele ogromnu štetu, prijete klizišta

13.9.2014. u 08:47
30
32
Nezapamćene poplave u USK nanijele ogromnu štetu, prijete klizišta
30
Stanje na poplavljenim područjima na području Unsko-sanskog kantona jutros je nešto bolje, međutim još uvijek su brojne kuće pod vodom, a opasnost predstavljaju i klizišta.
Vodene bujice uzrokovane obilnim kišnim padavinama protekla dva dana napravile su veliku materijalnu štetu na području Cazina. Dosta kuća je još uvijek pod vodom, a iz nekih se voda povlači ili ispumpava.

Nema prekida u saobraćanju osim zabrane preko mosta u Rajaku za naselje Mutnik zbog oštećenja mosta preko rijeke Mutnice. U mjestu Puškari aktiviralo se staro klizište i na tom mjestu saobraća se jednom trakom.

U Cazinu je jučer proglašeno stanje prirodne nesreće, a mještani ne pamte ovakve poplave. Vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, uposlenici javnih preduzeća i ustanova uveli su 24 satna dežurstva i prate stanje na terenu.

Bujične vode donijele su velike probleme stanovnicima naselja Trnovi, Tomina i Novo Naselje na području Sanskog Mosta.

Zabrinjava konstantan porast Sane, a kako je saopćeno iz Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, očekuje se da će njen nivo rasti i do 20 cm svakog sata.

Oborinske vode donijele su poplave i na području Bihaća. Voda je ušla u dvorišta kuća u naseljima Čavkići, Jezero-Privilica, Ozimice I, Kamenica, Vrsta, Pokoj, Gornje Prekounje, Mali Lug i Luke.

Vodostaj Une dosegao je 420 centimetara i u Kostajnici u kojoj je i dalje na snazi odluka o proglašenju vanrednog stanja odbrane od poplava, a u Bosanskom Novom i dalje se bilježi rast Une i Sane.

Ohrabruje činjenica da je kiša prestala padati, te se očekuje povlačenje voda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: