|

Nevesinje: Uz vojne počasti sahranjen vojnik Nedeljko Radić

Nevesinje: Uz vojne počasti sahranjen vojnik Nedeljko Radić
491
A
Anadolija
20.11.2015. u 16:17
0
komentara
491

dijeljenja
1/13 Foto: Anadolija
2/13 Foto: Anadolija
3/13 Foto: Anadolija
4/13 Foto: Anadolija
5/13 Foto: Anadolija
6/13 Foto: Anadolija
7/13 Foto: Anadolija
8/13 Foto: Anadolija
9/13 Foto: Anadolija
10/13 Foto: Anadolija
11/13 Foto: Anadolija
12/13 Foto: Anadolija
13/13 Foto: Anadolija
Vojnik Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić, koji je u srijedu ubijen u terorističkom napadu u sarajevskom naselju Rajlovac, danas je uz vojne počasti sahranjen na gradskom pravoslavnom groblju u rodnom Nevesinju.
"Nikad ne znamo šta nosi dan, a šta nosi noć. Evo, desilo se ono čemu smo se najmanje nadali", kazao je starješina pravoslavne crkve u Nevesinju Zoran Ilić koji je predvodio posljednji ispraćaj.

Tuga je, kako je naglasio neizreciva, za cijelo Nevesinje i  čitavu BiH u kojoj je proglašen i dan žalosti, kao i za svekoliku javnost.

"Utjeha je potrebna svim ljudima, a posebice obitelji našeg prerano preminulog Nedeljka. Dok sam razmišljao o riječima utjehe za njegovu suprugu Alisu i kćerku Anastasiju, kroz glavu mi je prošlo da je zapravo sam Nedjeljko i njegov život najbolja utjeha svima. Njegovo ime Nedeljko je ime Vaskrsenja, a ime njegove kćerke Anastasije znači besmrtna ili vjera u vaskrsenje. Njihova imena nisu slučajna, jer upravo naš Nedeljko je jedan od uzornih građana i vjernika, jedan od onih koji je išao na pomoljenje na Kristovom grobu u Jerusalemu. Bio je vjernik i neka nas sve drži vjera koju je imao", poručio je sveštenik Ilić na posljednjem ispraćaju vojnika.

Riječi utjehe obitelji je prenio i od vojnog svećenstva koje nije bilo u mogućnosti doći na posljednji ispraćaj vojniku.

Potom je sestra poginulog vojnika Daliborka Kašiković posljednjim govorom rasplakala sve prisutne te zatražila od Svevišnjeg da se tragedija koja je zadesila njihovu obitelj više nikada nikome ne dogodi.

Također je kroz jecaje u ime cijele obitelji  izraz sućuti uputila i obitelji poginulog vojnika Armina Salkića iz Viteza koji je zadnje trenutke života proveo sa njezinim bratom.

Pripadnici Oružanih snaga BiH ispalili su počasnu paljbu, a uz brojne prijatelje, obitelj, rodbinu i brojno svećenstvo posljednjem ispraćaju vojnika čija je smrt potresla čitavu javnost, nazočio je i mostarski muftija Salem ef. Dedović.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.